AF-S NIKKOR 85 mm f/1.8 GNikon šodien iepazīstina ar jaunu vidējas distances telefoto objektīvu ar ātru apertūru - AF-S NIKKOR 85 mm f/1,8G

Pateicoties iespaidīgajam klasiskā fokusa attāluma un liela (f/1,8) apertūras atvēruma apvienojumam, kā arī pilnīgi jaunai optiskās sistēmas konstrukcijai, kura atbilst mūsdienu spoguļkameru prasībām, objektīvs nodrošina nepārspējamu attēlu kvalitāti un piedāvā fotogrāfiem par pieņemamu cenu baudīt pilnveidotās Nikon 85 mm NIKKOR optikas lieliskās priekšrocības.

Zurabs Kiknadze (Zurab Kiknadze), Nikon Europe objektīvu, piederumu un programmatūras ražošanas menedžeris, komentē: "Šis objektīvs ir ideāli piemērots visiem fotogrāfiem, kuriem patīk uzņemt portretus. Šī ir lieliska iespēja fotogrāfiem izbaudīt priekšrocības, ko spēj sniegt ātrs vidējas distances telefoto objektīvs - gan studijā, gan cenšoties maksimāli izmantot dabisko apgaismojumu."


Klasiska vērtība

Klasiskais 85 mm fokusa attālums ļauj uzņemt īpaši detalizētus galvas un plecu attēlus.
Plaši atveramā f/1,8 diafragma perfekti līdzsvaro asumu un izplūduma (bokeh) efektu, dodot iespēju mākslinieciski izcelt objektus, kā arī nodrošina skatu meklētājā spilgtu attēlu, kas palīdz veidot attēla kompozīciju. Plašā diafragma ir arī teicami piemērota uzņemšanai vājā apgaismojumā un dod iespēju izmantot visu pieejamo gaismu, lai iegūtu pārsteidzoši skaidrus attēlus.

Jauns optiskais dizains

Digitālo attēlu ērai perfekti piemērots portretu uzņemšanas objektīvs, kura jaunizveidotā optiskā konstrukcija ir īpaši piemērota mūsdienu spoguļkameru prasībām. 9 elementi 9 grupās nodrošina teicamu attēla kvalitāti un padara šo objektīvu par pievilcīgu izvēli videografiķiem. Īpaši konstruēts klusais viļņu motors (SWM) nedzirdami, bet precīzi darbina autofokusu.

Ergonomika

Tā kā objektīva svars nepārsniedz 350 gramus, šis pret laika apstākļu iedarbību aizsargātais, kompaktais, jaunais 85 mm objektīvs ir vieglāks par saviem priekšgājējiem. Būdams saderīgs ar Nikon FX formāta spoguļkamerām, objektīvs nodrošina 127,5 mm (ekvivalento) fokusa attālumu, ja to izmanto ar Nikon DX formāta spoguļkamerām, un tas ir pilnībā savietojams arī ar iesācēju līmeņa spoguļkamerām, kurām nav iebūvēta autofokusa motora.

Objektīva komplektā ietilpst objektīva pārsegs HB-62 un mīkstā somiņa CL-1015.

Tehniskie dati

Fokusa attālums 85 mm
Maksimālais diafragmas atvērums f/1,8
Minimālais diafragmas atvērums f/16
Objektīva uzbūve 9 elementi 9 grupās
Skata leņķis Nikon filmu vienobjektīva spoguļkameras un FX formāta digitālās vienobjektīva spoguļkameras: 28° 30'; Nikon DX formāta digitālās vienobjektīva spoguļkameras: 18° 50' IX240 sistēmas kameras: 22 °50 '
Fokusēšana Nikon iekšējā fokusēšanas (IF) sistēma ar klusā viļņu motora kontrolētu autofokusu un atsevišķs fokusa gredzens manuālai fokusēšanai
Minimālais fokusa attālums 0,8 m (2,62 pēdas) no fokusa plaknes
Maksimālais atveides koeficients 0,124x
Diafragmas lāpstiņu skaits 7 (noapaļotās diafragmas lāpstiņas)
Filtra pierīces izmērs 67 mm (P = 0,75 mm)
Izmēri Aptuv. 80 mm diametrā x 73 mm (attālums no kameras objektīva bajonetes)
Svars Aptuv. 350 g (12,4 unces)