AF-S DX Nikkor 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR objektīvsNikon šodien prezentēja AF-S DX Nikkor 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR objektīvu, kam ir Silent Wave Motor tehnoloģija (SWM), īpaši zemas dispersijas lēcas (Extra Low Dispersion p ED) un uzlabots attēlu stabilizācijas mehānisms - Enhanced Vibration Reduction (VR II). Šo objektīvu plānots pārdot kopā ar Nikon D90 kā kit objektīvu, kā arī būs iespējams iegādāties to atsevišķi.
Objektīvam ir 5.8x fokusa attāluma maiņas iespēja, kas nodrošina plašas iespējas fotografējot dažādus sižetus. Objektīvs paredzēts DX formāta digitālajiem fotoaparātiem.
Galvenās funkcijas
- Iespaidīgs DX formāta 5.8x fokusa attāluma maiņas iespēja robežās no 18-105mm (35mm un Nikon FX formāta izpratnē tas ir 27-157.5mm).
- Izmantojams no platleņķa līdz telefotogrāfijai - piemērots visiem apstākļiem: gan portretiem, interjeriem, arhitektūrai un dabas skatiem.
- vibrācijas reducēšanas sistēma ļauj izmantot slēdža ātrumu pat par 3 sadaļām mazāku.
- SWM (Silent Wave Motor) ātrai un klusai automātiskai fokusēšanai.
- ED (Extra-low Dispersion) lēcas un asfēriskās lēcas elementi nodrošina augstu izšķirtspēju un kontrastu, kā arī samazinātas sfēriskās aberācijas un citu veidu kropļojumi.
- Virsmas apstrāde ir ar faktūru, tādu paši kā Nikon fotoaparāta korpusiem.
Minimālā fokusēšanās distance ir 0.45m, filtra diametrs 67mm, 7 lapiņu diafragma, 15 elementi 11 grupās un svars 450g.