Olympus ir oficiāli paziņojis, ka beidz skriešanos pēc megapikseļiem un dod ceļu citiem konkurentiem izpausties šajā lauciņā. Kā informē Akira Watanabe (Olympus Imaging spoguļkameru plānošanas departaments) PMA izstādē, tad 12 megapikseļi esot pilnīgi pietiekami, lai apmierinātu lielāko daļu klientu vajadzību. Viņš saka, ka 20 megapikseļi visiem nav vajadzīgi, bet ja tomēr, kādam ir nepieciešams vairāk nekā 12 megapikseļi, tad jāizvēlas pilnā kadra sensora fotoaparātus. Tādēļ Olympus tagad koncentrēsies uz citām fotoaparāta īpašībām, piemēram, dinamisko diapazonu, krāsu reprodukciju, labāku ISO un tamlīdzīgām lietām.
Palielinot megapikseļu skaitu, tiek samazināts gaismas jūtīgais pikselis, kas rada nekvalitatīvāku signālu - vairāk trokšņu, mazāks dinamiskais diapazons un tamlīdzīgi.
Vēl uzsvars tiks likts uz autofokusa sistēmu, jo šobrīd dominējošā ir "phase detect" autofokusa sistēma spoguļkamerās, jo tā ir daudz ātrāka nekā "contrast detect", ko izmanto kompaktkamerās. Watanabe uzskata, ka nākotnē tieši sensora bāzētā autofokusa sistēma izkonkurēšot "phase detect" sistēmu.
Tātad no šiem Olympus nākotnes plāniem varam secināt kādu firmas fotoaparātu mums labāk izvēlēties. Ja plānojam strādāt ar lielām izdrukām (ļoti lielām nevis fotogrāfijas albūmam), tad visticamāk būtu jāizvēlas kāda fotoaparātu firma, kas piedāvās pilnā kadra (pilns 35mm kadrs) sensora fotoaparātus, piemēram, Canon, Nikon, Sony un tamlīdzīgi. Tomēr, ja mums lielās izdrukas nav nepieciešamas un vajadzīga kvalitatīva Web izmēra bilde vai bilde albumam, tad iespējams labāk būtu izvēlēties kādus lētākus fotoaparātus, kur lielāks uzsvars ir likts uz krāsām, dinamisko diapazonu, ISO jutīgumu un tamlīdzīgām lietām.