eyeborgJau rakstījām par kādu spiegu kameru, kas palīdzētu spiegiem vai vienkārši jautra izklaide nūdistu pludmalē, bet tehnoloģijas nestāv uz vietas un pasaulē tiek radīti vēl sarežģītāki risinājumi. Ja kādreiz skatījāmies filmu "Terminators" vai tamlīdzīgas filmas par robotiem un kiborgiem, kur acs pildīja filmēšanas funkciju, tad tehnoloģijas ir tik tālu attīstījušās, ka mūsdienās tas jau ir realitāte. Ja kādreiz neļāvāt kaut ko filmēt vai fotografēt, piemēram, kādu pasākumu, rūpnīcu, slepenās tehnoloģijas un tamlīdzīgas lietas, tad tagad jau vairs nepietiks ar to, ka atņemsiet apmeklētājam viņa fotoaparātu un mobilo telefonu. Tagad visu filmēšanas procesu varēs veikt viņa acs.
36 gadus vecais filmēšanas speciālists Robs Spense pazaudēja bērnībā aci un tādēļ viņš ir nolēmis savā dzīvē ko mainīt - ievietot zaudētās acs vietā pasaulē mazāko CMOS kameru, kurai diametrs ir tikai 1.5mm. Projekts saucas Eyeborg un tur varat sekot līdzi ko Robs Spense ar savu draugu Kosta Grammatis (fotogrāfs/inženieris) un okulistu komandu, investoriem un tehniskajiem speciālistiem mēģina realizēt šo savu ideju.
Viss it kā šķiet vienkārši - mazākā kamera visu filmē un ar bezvadu tehnoloģiju palīdzību nosūta materiālu uz serveri. Elektrību nodrošinās litiju polimēra baterija, kas arī ir integrēta acs protēzē.