Nikon D300sUzņēmums Nikon paziņo par D300S ieviešanu tirgū. Šī kamera paplašina mūsdienu radošo fotogrāfu iespējas.

Kamerā D300S ir ieviesta HD filmu uzņemšanas iespēja, lielāks kadru uzņemšanas ātrums (7 kadri/sek.), kā arī divi CF un SD atmiņas karšu sloti, sniedzot jaunas iespējas radošas attēlveidošanas izpētē. Kamera D300S ir Izstrādāta pēc plaši atzītā D300 modeļa, un tās diskrētajā un kompaktajā korpusā ir iebūvēts tāds pats DX formāta 12,3 megapikseļu CMOS sensors, profesionāla 51 punktu autofokusa sistēma un izslavētā EXPEED attēlu apstrāde.

Nikon Europe profesionālo produktu nodaļas vadītājs Roberts Kristina (Robert Cristina) komentē: "D300S ir izstrādāta mūsdienu radošo fotogrāfu paaudzei, kas vēlas apvienot izcilus fotoattēlus ar radošu videoklipu uzņemšanas potenciālu. DX formāta priekšrocības ir objektīva palielinājums, kompaktais izmērs un pieejamā cena, kas padara D300S par tiešām saistošu komplektu ikvienam, kurš vēlas fotomākslā izmēģināt ko jaunu."

HD filmu ierakstīšana un rediģēšana stereo formātā

D300S vispusīgi paplašina HD filmu uzņemšanu digitālajās SLR kamerās, pievienojot ārējo stereo skaņas ieeju, autofokusu un ieviešot filmu rediģēšanu kamerā. Ārējais stereo mikrofona atbalsts filmu klipu uzņemšanai piešķir daudz reālāku skaņu, un, izmantojot jauno speciālo LV pogu, ērtāk nekā jebkad varat pārslēgt kameru no fotouzņēmumiem uz filmām un otrādi. Filmu klipus kamerā var rediģēt, vienkārši atskaņošanas laikā atlasot sākuma un beigu punktus. Izmantojot jauno C tipa HDMI interfeisu, varat rediģēt arī HD displejā, ja vēlaties.

Divi datu nesēju sloti

Pirmo reizi šajā klasē kamerā D300S tiek piedāvāta divu datu nesēju standartu izvēle; CF (Compact FlashTM) un SD (Secure DigitalTM) ar iespējām pārvaldīt, kādā veidā kamera tajos ieraksta datus. Piemēram, varat izvēlēties, lai vienā tiktu saglabāti fotoattēli, bet otrā - filmas.

Ātrāka fotografēšana un izcila kvalitāte

D300S uzņem attēlus ar ātrumu 7 kadri/sekundē, un nav nepieciešams papildu akumulators. Izmantojot izvēles MB-D10 akumulatoru, varat fotografēt ar ātrumu 8 kadri/sek., kā arī uzlabot vertikālās uzņemšanas ergonomiku.
Kamera mantojusi nepārspējamās attēlveidošanas tehnoloģijas no kameras D300, piemēram, sižeta atpazīšanas sistēmu ar 1005 pikseļu RGB krāsu mērīšanu, un labāko autofokusa veiktspēju savā klasē no 51 punkta Multi-CAM3500 autofokusa sistēmas, kas kopā nodrošina precīzu autofokusu, automātisko ekspozīciju un automātisko baltā balansa kontroli. EXPEED attēlu apstrādes sistēma nodrošina Nikon plaši atzīto attēla kvalitāti ar piesātinātām un precīzām krāsām, pakāpeniskām ādas krāsas pārejām, izcilām detaļām un minimālu trokšņu līmeni. To visu papildina Nikon ekskluzīvā attēlu vadības sistēma, kuru varat izmantot, lai pārvaldītu sava darba izskatu un atmosfēru.

Intuitīvā ergonomika

Nikon atjaunotajā ergonomikā ir veikti ievērojami uzlabojumi, izmantojot to pašu multiselektoru, kas tika izmantots D3 sērijā un D700. Tas aprīkots ar centra pogu, kuru nospiežot, filma tiek sākta vai apturēta. Kamera D300S ir aprīkota arī ar klusās atbrīvošanas režīmu, kas nodrošina klusu fotografēšanu, ļaujot lietotājam manuāli pārvaldīt spoguļa atgriešanu. Speciālā informācijas poga vienkāršo saīsnes uz visbiežāk izmantotajiem iestatījumiem, kā arī to skatīšanu, bet iebūvētās paceļamās zibspuldzes gaismas kliedētājs aptvert 16 mm plata leņķa redzeslauku.

Praktiskais sniegums

3 collu 920 tūkst. punktu augstas izšķirtspējas TFT monitors nodrošina izcilu attēlu atskaņošanu un filmu kompozīcijas atbalstu. Ja vēlaties, filmas uzņemšanas laikā varat parādīt virtuālā redzesloka līmeni. Kamerā apstrādes rīku klāstā tagad ir ietverta attēla izmēra maiņas funkcija, lai apstrādātu RAW failus vienā no četrām iepriekš iestatītajām dimensijām, tādējādi sniedzot iespēju daudz vairāk izdarīt kamerā un mazāk - datorā.

Vairāk nekā vienkārši "S"

D300S visaptverošais funkciju komplekts ir izstrādāts ikvienam, kurš nopietni izturas pret savas fotomākslas nākotni. Kamera sniedz daudz vairāk, nekā, iespējams, varētu liecināt vienkāršs piedēklis "s". Kamera nostiprina unikālu pozīciju Nikon plašajā digitālo SLR klāstā, tā ir praktiska radošu opciju, profesionālu tehnoloģiju, kompakta izmēra un pieejamas cenas kombinācija.

D300S būs pieejama divās komplektu konfigurācijās: ar objektīvu AFS DX NIKKOR 16-85 mm f/3.5-4.5 VR un objektīvu AF-S DX NIKKOR 18-200 mm f/3.5-5.6G ED VR II.