Canon EOS 5D mIIIŠodien Canon paziņo par jaunu programmatūras uzlabojumu EOS 5D Mark III kamerai. Atjauninājumā iekļautas jaunas funkcijas, kas pilnveido gan video darba plūsmas efektivitāti, gan fotografēšanu. Jaunā programmatūra nodrošina HDMI izvades funkcionalitāti, kas ir piemērota profesionāliem operatoriem, kā arī uzlabotu AF sniegumu fotogrāfiem, kuri izmanto telefoto objektīvus.

Ņemot vērā kino un televīzijas nozaru profesionāļu atsauksmes, jaunā programmaparatūra ietver "tīru" HDMI izvadi, uzlabojot vispārējos video rediģēšanas un uzraudzības procesus. Izmantotojo HDMI savienojumu, operatoriem būs pieejama augstas izšķirtspējas nekompresētu video datu izvade (YCbCr 4:2:2, 8 biti) bez pievienotām ikonām vai simboliem no EOS 5D Mark III uz ārēju rakstītāju.Jaunās funkcijas atvieglos datu rediģēšanu ar minimālu attēla degradāciju, palielinot darba plūsmas efektivitāti uzņemšanas laikā, kā arī sniegs iespēju vienlaikus ierakstīt saturu kameras iekšējā atmiņas kartē.

Uzlabotās funkcijas ietver arī laika koda izvadi pa HDMI uz ārēju rakstītāju, kā arī iespēju sinhronizēt video uzņemšanas uzsākšanu un apturēšanu ar ierakstīšanas uzsākšanu un apturēšanu ārējā ierīcē . Tāpat jaunā programmatūra nodrošina satura izvadi, kas piemērota darbam lielākā ražošanas grupā, uz ārējiem monitoriem reālajā laikā.

Jaunā programmatūra nodrošina uzlabotu AF sniegumu, uzņemot fotoattēlus, tādējādi papildinot fotogrāfu uzņemšanas iespēju klāstu. Izmantojot objektīvu un paplašinātāju, kas garantē maks. f/8 atvērumu, jaunā programmatūra ļauj kamerai izmantot EOS 5D Mark III centra duālos krusteniskā tipa fokusa punktus, kas šobrīd pieejami ar atvērumu līdz f/5,6. Jaunās iespējas ļauj sporta un dabas fotogrāfiem izmantot AF, lai tuvinātu attālus objektus un ar telefoto objektīviem uzņemtu precīzas detaļas.

Bezmaksas programmatūra būs pieejama no 2013.gada aprīļa http://software.canon-europe.com