EOS-1D C Creative2Šodien Canon iepazīstina ar jauno EOS-1D C, digitālo viena objektīva reflekso (SLR) kameru, kas paredzēta kinofilmu, televīzijas un augstas izšķirtspējas digitālās ražošanas nozarēm. Kompaktā un vieglā EOS-1D C nodrošina izcilu video kvalitāti, uzlabotu sniegumu vājā apgaismojumā un filmu kvalitātes dinamisko diapazonu. Tā atbalsta 4K (4096 x 2160) video ierakstīšanu kamerā ar 4:2:2 krāsu nolasi.

EOS-1D C ir pirmā šāda veida SLR kamera, kas piedāvā unikālu un ārkārtīgi portatīvu risinājumu izcilas kvalitātes video ierakstīšanai. Lielāku radošo brīvību nodrošina plašs izšķirtspējas diapazons un maināms kadru ātrums. 4K video tiek ierakstīti, izmantojot 8 bitu Motion JPEG saspiešanu ar 24p. Full HD (1920 x 1080) video uzņemšana ir iespējama ar kadru ātrumu līdz 1080/60p. Kamera atbalsta iekšēju ierakstīšanu CF kartēs ar izšķirtspēju līdz pat un ieskaitot 4K. Video var saglabāt arī ārējos rakstītājos caur integrētu HDMI ligzdu, kas izmanto nesaspiestu YCbCr 4:2:2 signālu.

EOS-1D C ir arī Canon Log Gamma, kas atvieglo augstas kvalitātes video uzņemšanu ar platām ekspozīcijas robežām un plašu dinamisko diapazonu. Tā ir ideāli piemērota video profesionāļiem, kuri vēlas saglabāt maksimālu informācijas daudzumu bez liela izmēra failiem. Canon Log Gamma piedāvā filmai pielāgojamu dinamisko diapazonu, samazinot detaļu zudumu ēnās un izcelto detaļu zudumu, lai nodrošinātu lielāku radošo brīvību pēcapstrādes laikā.

"EOS-1D C ir fantastisks Cinema EOS sistēmas papildinājums," teica Kīrans Magī [Kieran Magee], Canon Europe profesionālās attēlveidošanas nodaļas mārketinga direktors. "Kopš Cinema EOS ieviešanas mēs esam saņēmuši ļoti labas atsauksmes no profesionāļiem, kuri ir sajūsmā par sistēmas piedāvāto attēlu kvalitāti un radošo brīvību. Jaunā EOS-1D C piedāvā vēl plašākas radošās iespējas – tā ir unikāla kamera, kas atbalsta 4K video ierakstīšanu ārkārtīgi kompaktā korpusā, ko var izmantot dažādos veidos. Mūs iepriecina rezultāts, ko profesionāļi ar to var sasniegt."

Uzlabots sniegums apvienojumā ar radošo brīvību

Uz EOS-1D X specifikācijām balstītā EOS-1D C ar 18,1 MP pilnkadra CMOS sensoru nodrošina izcilu attēlu kvalitāti un daudzveidību. Augstas kvalitātes video uzņemšanai uzlabotais sensors nodrošina video profesionāļiem brīvību pielāgot attēlu izšķirtspēju atbilstoši objektam vai vēlamajam rezultātam. 4K uzņemšanas laikā pikseļi tiek izgriezti atbilstoši APS-H sensoram ekvivalentam laukam, tādējādi tiek novērsta nepieciešamība mainīt attēla izmēru un nodrošināta maksimāla attēla kvalitāte. Super 35 mm izgriešana Full HD ierakstīšanā ir lieliski piemērota operatoriem, kuri parasti strādā ar Super 35 mm skatu lauku.

Sensors nodrošina augstas kvalitātes sniegumu visos apstākļos. Apvienojumā ar Canon EF Cinema "prime" objektīviem tas nodrošina izcila radoša izpludinājuma un gaismas uztveršanas iespējas. Sensora izmērs ļauj profesionāļiem panākt ārkārtīgi seklu lauka dziļumu ar skaisti izpludinātu fonu. Tā jutība līdz ISO 25 600 nodrošina izcilu kvalitāti un mazākus traucējumus vājā apgaismojumā.

24, 25, 30, 50 un 60p kadru ātrums, filmējot ar Full HD izšķirtspēju, nodrošina papildu pielāgojamības iespējas. Nozares standarta laika kods un kodeka atbalsts, kā arī dažādas saspiešanas metodes nodrošina saderību ar jau esošajiem darba plūsmas procesiem, sekmējot ērtu rediģēšanu un šķirošanu uzreiz pēc uzņemšanas.

EOS-1D C ir ietverts ekskluzīvs programmatūras komplekts, tostarp pakete, kas sniedz iespēju kamerā uzņemtos 4K/Motion JPEG un Full HD/60p video atskaņot ārējā ekrānā, nezaudējot attēla kvalitāti. Tā atļauj arī ar Canon Log Gamma uzņemtus video skatīt monitorā, izmantojot standarta video gammu.

Uzlabotās lietojumprogrammas, tajā skaitā Picture Style redaktors un EOS Utility, ļauj pielāgot dažādus kameras iestatījumus no datora. Reāllaika darbības, piemēram, rediģēšanu un attēlu stilu reģistrāciju vai rezultātu pārbaudi monitorā, var ērti veikt uz vietas ar PC vai Mac.

EF objektīvi un EF Cinema objektīvi – izpētes brīvība

EOS-1D C ir saderīga ar vairāk nekā 60 EF objektīviem, kuriem visiem ir augsta izšķirtspēja, lai atbalstītu 4K attēlu uzņemšanu. EF objektīvu sērija pieejama ar fokusa garuma iespējām no 8 mm līdz 800 mm. Kopš EOS sistēmas izlaišanas 1987. gadā ir izgatavoti vairāk nekā 70 miljoni EF objektīvu. Cinema EOS System ietvaros Canon ir izlaidis arī dažādus 4K EF Cinema objektīvus. Uzņēmums izmanto pieredzi optikas jomā, lai izgatavotu izcilus objektīvus kvalitatīvu video uzņemšanai.

Canon EOS-1D C – galvenās funkcijas:

• 4k filmas

• 1080p pie 50/60fps; Canon Log Gamma

• Nesaspiests HDMI

• 18 MP pilnkadra CMOS

• Līdz 12fps attēliem; 14fps režīms

• 61 punkta AF sistēma

• ISO diapazons 100 – 25 600

• Dual DIGIC 5+ procesori

• Clear View II 8,1 cm (3,2") LCD

• Saderīga ar EF objektīviem

EOS-1D C cine24 top

EOS-1D C Core Back

EOS-1D C EF50 slant