Panasonic TZ40CES, 2013. gada 7. janvāris – Panasonic šodien prezentējis savu jauno 2013. gada LUMIX kompaktkameru klāstu, kas sevī veiksmīgi apvieno optimālu attēla kvalitāti, plašu inteliģento funkciju klāstu un aizraujošu dizainu. Prezentētās kameras ietver arī jaunas savienojumu iespējas, tai skaitā Wi-Fi un NFC tehnoloģijas, kas nodrošina attālinātas kameras vadības un attēlu aplūkošanas iespējas, kā arī ļauj koplietot attēlus dažādos sociālajos tīklos.

Jauno kameru klāstā ietilpst LUMIX TZ40, kas šobrīd ir Panasonic vismodernākā foto un video hibrīdkompaktkamera; izcili izturīgā foto un video kamera LUMIX FT5; spēcīgas tālummaiņas amatieru kamera LUMIX LZ30; plānā un elegantā kamera LUMIX XS1; kā arī LUMIX SZ9, kas apveltīta ar spēcīgu tālummaiņu un kompaktu dizainu.

LUMIX TZ40: ideāla kamera ikvienai situācijai

Jaunākais papildinājums TZ sērijā – LUMIX TZ40 šobrīd ir Panasonic modernākā foto un video hibrīdkompaktkamera. Tā var lepoties ar izcilu attēlu kvalitāti, pilnveidotu 18,1 megapikseļa augstas jutības MOS attēlveidošanas sensoru, 20x optisko tālummaiņu, 50p Full HD video ieraksta iespēju un virkni dažādām radošām funkcijām. TZ40 ir teicama izvēle tiem, kas vēlas, lai kamera bez jelkādiem kompromisiem iederētos ikvienā ikdienas situācijā.

Līdz ar Wi-Fi un NFC savienojumu atbalsta pieejamību TZ40 piedāvā plašākas attēlu uzņemšanas, koplietošanas un aplūkošanas iespējas. Jūs varat iekadrēt un uzņemt fotoattēlu attālināti no sava viedtālruņa vai planšetdatora, varat koplietot uzņemto attēlu savos iecienītākajos sociālajos tīklos, kā arī pārlūkot kamerā esošo attēlu un video galeriju ar sava viedtālruņa palīdzību.

Lietotāji, kam LUMIX TZ40 kameras nodrošinātais bezvadu savienojumu atbalsts nav nepieciešams, var izvēlēties arī jauno LUMIX TZ35, kas piedāvā līdzīgu funkcionalitāti ar 16,1 megapikseļa MOS attēlveidošanas sensoru.

Galvenās raksturīpašības:

  • Bezkompromisa kvalitāte: cildināmā 20x optiskā tālummaiņā ļauj jums uzņemt teicamus tuvplānus, bet ar 24 mm ultra platleņķa LEICA DC objektīvu, kas izslavēts par izcilo kvalitāti, ikviens īpašais dzīves mirklis tiks iemūžināts superskaidrā attēlā
  • Kontrolē, saglabā un koplieto: TZ40 kameras jaunais WiFi savienojuma atbalsts nodrošina pilnvērtīgas attālinātās vadības iespējas, lai jūs varētu uzņemt nevainojamus attēlus. Jūs varat arī caur bezvadu savienojumu ar vienu taustiņa spiedienu koplietot vai saglabāt savus attēlus savā datorā.
  • Izcili rezultāti jebkuros apstākļos: jaunais augstas jutības 18,1 megapikseļa MOS attēlveidošanas sensors nodrošinās izcilu attēlu kvalitāti pat vājas gaismas apstākļos, savukārt uzlabotā POWER O.I.S. un piecu asu stabilizācijas tehnoloģija palīdzēs novērst attēla izsmērēšanos, turklāt pat lietojot augstu tālummaiņu.
  • Lai jūsu dzīvesstāstu stāsta augstas kvalitātes video: 1920 x 1080 (50p) Full HD izšķirtspējas video ieraksts AVCHD formātā ar stereo mikrofonu ļauj jums uzņemt augstākās kvalitātes video.
  • Instinktīva fotografēšana: pateicoties TZ40 kameras 0,1 sekundes Autofokusa ātrumam, jūs varat iemūžināt strauji kustīgus objektus perfektā asumā, savukārt 10 kadri sekundē sērijveida fotorežīms palīdzēs iegūt lieliskus un augstvērtīgus strauju darbību foto ar vienu klikšķi.
  • Iemūžiniet īpašos mirkļus, lai arī kur jūs atrastos: uzlabotā GPS funkcionalitāte, kas papildināta ar kompasu un līmeņrādi, ļauj jums ļauj jums automātiski pievienot attēlam ģeogrāfiskās koordinātes, kā arī pēcāk aplūkot kamerā gan karti, gan ar to
  • saistītās fotogrāfijas
  • Pilna kontrole pār kameru: TZ40 kameras parocīgās vadības pogas ļauj jums uzņemt attēlus tieši tā, kā vēlaties – bildē ar kameras fiziskajiem taustiņiem, vai arī izvēlies intuitīvi lietojamo 920 tūkstošu punktu izšķirtspējas trīscollu LCD skārienekrānu.
  • Iemūžini pasauli tā, kā to redzi: Jaunā Augsta dinamiskā diapazona funkcija (HDR) ļauj automātiski uzņemt dabiskus attēlus, turklāt pat bildējot pret gaismu. Savukārt Panoramic Shot režīms piedāvā iemūžināt aizraujošas panorāmas ainavas, kameru vienkārši kustinot uz sāniem.
  • Spīdošs baterijas laiks: uzlabots baterijas laiks nozīmē, ka jūs tagad varat lietot savu kameru vēl ilgāk.
  • Pievieno pats savu personīgo akcentu: Creative Control / Retouch funkcijas piedāvā daudz un dažādu radošu efektu iespējas – piemēram, maiga fokusa, rotaļlietas vai retro efektu. Savukārt High Speed Video režīms ļauj jums uzņemt superpalēninājuma video.

LUMIX FT5: izturīga foto un video kamera piedzīvojumu meklētājiem

Jaunā LUMIX FT5 ir patiesi izturīga kamera, kas, nebaidoties no skarbiem vides apstākļiem, ļaus uzņemt teicamas kvalitātes attēlus. Kamera spēj izturēt iegremdēšanu ūdenī līdz pat 12 metru dziļumam, kritienus no 2 metru augstuma, aukstumu līdz -10°C, un spiedienu līdz pat 100 kilogramiem – LUMIX FT5 ir īstens stiprinieks šodienas kompaktkameru tirgū.

Kamera ir aprīkota ar augsti jutīgu 16,1 megapikseļa attēlveidošanas sensoru, Full HD 1920x1080 izšķirtspējas video ierakstu, Wi-Fi savienojumu un NFC atbalstu, nepieņemot nekādus attēla kvalitātes vai funkcionalitātes ierobežojumus un kompromisus.

Paralēli FT5 modelim, jaunais FT25 ir eleganti izturīgs un teicami piemērots fotorīks ikdienas lietotājiem. Ūdensizturība līdz 7 metru dziļumam, triecienizturība kritienā no pusotra metra augstuma, bet aukstumizturība temperatūrā līdz -10°C – teicama kamera ekstrēmo piedzīvojumu meklētājiem.

LUMIX LZ30 – jaudīga tālummaiņā un teicamas fotogrāfijas

Panasonic jaunākā amatieru kategorijas kamera LUMIX LZ30 līdz ar jaudīgo 35x optisko tālummaiņu un virkni dažādām radošām opcijām un režīmiem dāvā jums vēl lielāku fotografēšanas brīvību. Spēcīgā tālummaiņa ļauj pietuvināt tālīnus objektus, lai tos iemūžinātu 16,1 megapikseļa izšķirtspējā, savukārt kameras 25 milimetru ultra platleņķa objektīvs nodrošina aptuveni divas reizes plašāku skata leņķi, nekā to spēj standarta 35 mm objektīvs.

LZ30 kamera piedāvā arī papildus radošās funkcijas un foto režīmus. Jūs varat arī pašrocīgi mainīt diafragmas iestatījumus, lai mainītu attēla asuma dziļumu, pielāgot slēdža ātrumu, lai asi nofiksētu kustīgu objektu, vai arī gluži pretēji, lai radītu izsmērētas kustības efektu. Panorama Shot Mode ļauj viegli uzņemt skaistas panorāmas ainavas, savukārt Creative Control un Creative Retouch režīmi ļauj jums pārņemt pilnu kontroli pār attēlu izskatu.

LUMIX XS1: plāna un eleganta kamera kvalitatīvākām ikdienas fotogrāfijām

Panasonic ir prezentējis arī pirmo kameru jaunā plāno un eleganto kompaktkameru sērijā – LUMIX XS1. Ar 16,1 megapikseļa izšķirtspējas attēlveidošanas sensoru aprīkotā un nieka 14 milimetrus biezā XS1 kamera ir teicami piemērota viedtālruņu lietotājiem, kas vēlas ērti iegūt kvalitatīvākas ikdienas fotogrāfijas, nekā to spēj viņu tālrunis.

Centīgie fotogrāfi var sekmīgi izmantot arī XS1 kameras piedāvāto plašo klāstu ar radošajiem un mākslinieciskajiem efektiem un funkcijām. Creative Control funkcija pirms attēla uzņemšanas ļauj jums izvēlēties kādu no 13 dažādiem filtra efektiem. Ar "Retro", "Pop" vai "Miniatūra" filtra efektiem varēsiet eleganti izskaistināt pat visikdienišķākos fotoattēlus.

Panasonic piedāvā vēl divas līdzīgi elegantas LUMIX kompaktkameras – LUMIX FS50 un LUMIX F5. FS50 modelis veiktspējas ziņā ir praktiski identisks XS1 kamerai, vienīgi tam ir mazliet lielāks korpuss un tajā nav pieejami Creative Control filtru efekti. Savukārt jaunā, sākumklases LUMIX F5 kamera ir aizguvusi dizaina iezīmes no XS1 un FS50 un tās aprīkojumā ietilpst 14,1 megapikseļa attēlveidošanas sensors.

Panasonic XS1

 LUMIX DMC-SZ9: plāna un vienmēr gatava fotografēt

Un visbeidzot Panasonic jaunā, kompaktā LUMIX SZ9 kamera, kuras funkciju klāsts būs piemērots ikviena fotogrāfijas veida uzņemšanai, sākot no ģimenes vai draugu kopbildēm līdz pat krāšņām brīvdienu ainavām vai naksnīgām pastaigām pilsētā. Aprīkojumā esot 16,1 megapikseļa MOS attēlveidošanas sensoram, LEICA objektīvam ar 10x optisko tālummaiņu, Wi-Fi savienojuma atbalstam un 14 radošajiem bilžu efektiem – kompaktā korpusā ietērptais LUMIX SZ9 būs ikdiena fotogrāfa draugs.

Jaunākā māsa LUMIX DMC-SZ3 no LUMIX SZ9 kameras ir aizguvusi plāno un eleganto korpusa dizainu, ar ko šī kameru sērija jau ir labi pazīstama, taču aprīkojuma klāsta ziņā tā ir mazliet pieticīgāka, lai būtu pa kabatai arī plānāka maciņa īpašniekiem.

Lumix FT5 aptuvenā cena ir Ls 280.

Lumix TZ40 aptuvenā cena ir Ls 270.

Lumix SZ9 aptuvenā cena ir Ls 160.

Lumix XS1 aptuvenā cena ir Ls 99.