Panasonic LEICA DG NOCTICRON 42,5 mm / F1,2 ASPHGalvenais vidējais telefoto objektīvs portretiem ar ultra-ātru diafragmu F 1.2.

CES 2014 g. — Uzņēmums Panasonic prezentēja jaunu maināmu objektīvu LEICA DG NOCTICRON 42.5 mm / F 1.2 ASPH / POWER O.I.S (H-NS043) priekš fotokamerām LUMIX G atbilstoši standartam Micro Four Thirds (ekvivalents fotokamerai 35 mm :85 mm). Šis uzlabotais objektīvs, raksturojas ar Leica Camera AG NOCTICRON jauno nosaukumu, izceļas ar maksimālo diafragmu F 1.2, optisko attēla stabilizācijas sistēmu (POWER O.I.S.),kā aŗī nepārtrauktu autofokusa režīmu. Pasaules slavenais LEICA zīmola sertifikāts nodrošina izcilu attēla kvalitāti un izsmalcinātu metāla konstrukciju.

Jaunais objektīva dizains ietver 14 elementus 11 grupās ar divām asfēriskām lēcām un vienu ED ( ar ļoti zemu dispersiju) un vienu UHR (ultra- augsto atstarošanas refrakciju). Asfēriskās lēcas samazina sfēriskus izkropļojumus, ED lēca nodrošina fokusu un augstu kontrastu bez hromatiskās aberācijas stūros, un UHR lēca ļauj iegūt augstu optisko veiktspēju, vienmērīgas kvalitātes fotogrāfijas no malas līdz vidum, kā arī samazināt objektīva izmēru.

Populāra fokusa garums 42.5 mm, tipisks vidēja telefoto objektīva (ekvivalents 85 mm, fotokamerā 35 mm), tas ir ideāls, lai uzņemtu portretus ar iespaidīgu stereoskopisku efektu. Ar ātru ekspozīciju, lietotāji var veikt efektīvas, radošas fotogrāfijas ar nelielu fokusu. Deviņas lāpstiņas dod diafragmai noapaļotu formu, kas ļauj iegūt pievilcīgu, nelielu objekta izplūšanas efektu, izmantojot lielāku diafragmu. Ar šo objektīvu uzņemtās dabas ainavas saglabā dabisko perspektīvu. Gredzens uz objektīva korpusa ļauj tieši un intuitīvi vadīt diafragmas iestatījumus.

Objektīvam NOCTICRON 42,5 mm / F1,2 ASPH. / POWER O.I.S. piemēro nanotehnoloģijas virmas pārklājumus ko izstrādājis Panasonic. Pateicoties objektīva virsmas pārklājumam ar nanostruktūru un zemu atstarošanās faktoru ir ievērojami samazinātā atstarošanās visā diapazonā dienas gaismā (380 nm-780 nm). Tas nodrošina ļoti skaidrus attēlus un krasi samazina attēla pārklāšanos un atstarošanos.

Raksturīga objektīviem ar augstu spilgtumu un mazu asuma dziļumu, palielina risku izveidoties izplūdūšām bildēm, sakarā ar nielielu roku trīci. Iebūvēts objektīvā LEICA DG NOCTICRON 42,5 mm optiskais attēla stabilizētājs POWER O. efektīvi novērš nevēlamus efektus ne Tikai mazas un ātras kustības, bet arī ilgākas un lēnākas. Tas atvieglo uztvert ļoti skaidrus attēlus pat pie vājā apgaismojumā, piemēram, krēslā vai iekštelpās.

Jaunais objektīvs ietver pirmklasīgu iekšējo fokusēšanas sistēmu, kas ļauj sasniegt izcilu izšķirtspēju un kontrastu no tuvināšanas diapazona līdz bezgalībai. Pateicoties izmantotajam jaunajam soļdzinējam, fokuss darbojas klusi un vienmērīgi gan fotografešanas laikā, gan video ierakstīšanas laikā. Īpaši izceļas šajā sakarā autofokusa funkcija, salīdzinot ar difirenciālo fāzes AF sistēmu,izmantojot ātru objektīvu ar mazāku vērtību F. Pēc objektīva pievienošanas fotokamerai LUMIX G sērijai, lietotājs var baudīt ātru un precīzu autofokusa sistēmu ar kontrasta noteikšanu (kontrasts AF).

Izsmalcināta objektīva metāla konstrukcija LEICA DG NOCTICRON 42,5 mm / F1,2 ASPH. / POWER O.I.S. kopā ar vāciņu liek uzsvaru uz prestižo zīmolu LEICA. Uzticams metāla stiprinājums izsturēs vairākkārt objektīva uzlikšanu un noņemšanu.

• LEICA ir reģistrēta preču zīme Leica Microsystems IR GmbH.

• NOCTICRON ir reģistrēta preču zīme Leica Camera AG.

Ražotājs patur tiesības mainīt specifikācijas.