AF-S NIKKOR 35 mm f/1,4GNikon Europe šodien iepazīstina ar pilnīgi jaunu ātras apertūras NIKKOR objektīvu - AF-S NIKKOR 35 mm f/1.4G. Šis ir trešais f/1,4 primārais NIKKOR objektīvs, kas tiek piedāvāts pēdējo sešu mēnešu laikā, un tas paplašina profesionālu fotogrāfu radošas iespējas visā pasaulē.

Zurabs Kiknadze, Nikon Europe objektīvu, piederumu un programmatūras nodaļas vadītājs, saka: "AF-S NIKKOR 35 mm f/1.4G uzstāda jaunas robežlīnijas ikdienas reportāžu un sadzīves notikumu uzņemšanā. Tas sevī apvieno apbrīnojamu kontrastu un izšķirtspēju, kas apvienota ar teicamu veiktspēju vāja apgaismojuma apstākļos. Kopā ar nesen izziņotajiem objektīviem 24 mm f/1.4 un 85 mm f/1.4 šis objektīvs apliecina Nikon nemitīgos centienus nodrošināt fotogrāfiem visplašāko iespējamo izmantojamās optikas klāstu."

Godalgotais fotoreportieris Kadirs van Lohuizens, kurš strādā fotoaģentūrā NOOR, bija viens no pirmajiem jaunā AF-S NIKKOR 35 mm f/1.4G izmēģinātājiem. Viņš komentē: "35 mm objektīvi ir tipveida "ielas" optika, kuru izmanto daudzi no NOOR reportieriem, un mēs esam patiešām sajūsmināti par šo jauno modeli - tas izraisa apbrīnu. Šis ir ātrs primārais objektīvs, kurš dod iespēju uzņemt viskvalitatīvākos iespējamos attēlus jebkurā apgaismojumā." Viņš piebilst: "Var droši apgalvot, ka šis objektīvs ļaus sasniegt mūsu dokumentālajiem projektiem jaunu kvalitāti."

Gaismas pavēlnieks

AF-S NIKKOR 35 mm f/1.4G ir konstruēts tā, lai dotu iespēju uzņemt pārsteidzošus attēlus jebkurā situācijā. Pilnīgi jauna optiskā sistēma ar desmit elementiem septiņās grupās (ar vienu asfērisku objektīva elementu) un diafragma ar deviņām noapaļotām lapiņām ļauj fotogrāfam pilnībā izmantot f/1.4 apertūras objektīvu nelielo lauka dziļumu. Kristāliski skaidras detaļas ar izcili vienmērīgu Bokē pārēju izceļ jūsu attēla galveno objektu, kā rezultātā šie uzņēmumi atšķiras no attēliem, kas iegūti izmantojot profesionālo f/2.8 tālummaiņas objektīvu.

Tumšā zvaigzne

Veids, kādā AF-S NIKKOR 35 mm f/1.4G interpretē nakts ainavas, atgādina optikas leģendas, piemēram, slaveno Noct-NIKKOR. Optikas konstrukcijā iekļauti elementi ar nanokristālu pārklājumu, kas garantē minimālus atstarojumus un sagitālos izplūdumus, tādējādi dodot iespēju uzņemt gaismas punktus un ēnas to dabiskajā asumā - ideāls risinājums nakts ainavu un astrofotogrāfiju uzņemšanai. Ātrā apertūra nodrošina arī spilgtu attēlu skatu meklētājā, un tas paver jaunas nelielā lauka dziļuma piedāvātā radošā potenciāla izpētes iespējas gan fotomāksliniekiem, gan fotoreportieriem.

Darbs uz ielas

AF-S NIKKOR 35 mm f/1.4G paredzēts smagiem darba apstākļiem kopā ar jums, tas ir izturīgs un uzticams partneris it visur, kur jums varētu rasties nepieciešamība uzņemt attēlus. Īpaši konstruēts kluso viļņu motors (SWM) nedzirdami, bet precīzi darbina autofokusu. Objektīvā darbojas nedzirdams zobratu pārnesums, bet platais fokusēšanas gredzens nodrošina precīzu manuālo fokusēšanu līdz pat minimālajam attālumam - 30 cm. Izturīgajā magnija korpusā iestrādāti īpaši padziļinājumi, kas atvieglo operācijas ar kreiso roku, bet stiprinājuma vietu un slēdzi no putekļiem un mitruma aizsargā gumijas blīvējums. Pateicoties savam svaram - 600 g, objektīvs ir lieliski sabalansēts ar FX formāta spoguļkamerām no, piemēram, D700 vai D3 sērijas.

Objektīvs ir nokomplektēts ar speciāli konstruētu pārsegu, HB-59, un mīkstu somiņu.