Nikkor 85 miljoniNikon kamerām ar maināmiem objektīviem paredzēto NIKKOR objektīvu* saražotais kopskaits 2014. gada janvāra sākumā sasniedzis 85 miljonus.
*Maināmi objektīvi, kas paredzēti Nikon SLR un Nikon 1 uzlabotajām kamerām ar maināmiem objektīviem
1959. gadā Nikon (tolaik AS “Nippon Kogaku”) laida klajā kameru Nikon F, kā arī pirmos Nikon SLR kamerām paredzētos NIKKOR objektīvus, tostarp NIKKOR-S Auto 5cm f/2. Kopš šī pirmā objektīva laišanas klajā NIKKOR objektīvu tradīcijas ir turpinātas jau daudzus gadus. Turklāt Nikon arvien paplašina maināmo objektīvu klāstu Nikon 1 uzlabotajām kamerām ar maināmiem objektīviem — pirmais šāds objektīvs tika laists klajā 2011. gada oktobrī, un saražoto objektīvu kopējais apjoms jau tuvojās 85 miljoniem.
Nikon nepārtraukti paplašina savu NIKKOR objektīvu klāstu, ietverot gadu gaitā izstrādātās uzlabotās optiskās tehnoloģijas.

2013. gada augustā Nikon iepazīstināja sabiedrību ar AF-S DX NIKKOR 18-140mm f/3.5-5.6G ED VR — aptuveni 7,8x jaudīgas parastas tālummaiņas objektīvu, kas aptver plašu skata leņķu diapazona un ir saderīgs ar Nikon DX formāta D-SLR kamerām.
2013. gada oktobrī Nikon iepazīstināja sabiedrību ar AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G — ātras darbības objektīvu, kas ir saderīgs ar Nikon FX formāta D-SLR kamerām, paverot jaunas iespējas radošai fotografēšanai. Kopš laišanas klajā objektīvs AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G ir kļuvis ļoti populārs, jo tas spēj samazināt sagitālo komas uzplaiksnījumu** un tādējādi atveidot punktveida gaismas avotus kā asus punktus bez kropļojuma vai apmalēm visā kadrā pat ar maksimālo apertūru.
** Parādība, kuras ietekmē punktveida gaismas avoti nakts ainavu fotogrāfijās un līdzīgos attēlos tiek attēloti ar kropļojumu, tāpēc līdzinās putniem ar izplestiem spārniem lidojuma laikā
2013. gada septembrī Nikon iepazīstināja sabiedrību ar pasaulē pirmo*** ūdensnecaurlaidīgo un izturīgo objektīvu 1 NIKKOR AW 11-27.5mm f/3.5-5.6 (ietverts kameras Nikon 1 AW1 ūdensnecaurlaidīgo tālummaiņas objektīvu komplektā) un objektīvu 1 NIKKOR AW 10mm f/2.8 vienlaikus ar uzlaboto kameru ar maināmiem objektīviem Nikon 1 AW1. Šobrīd 1 NIKKOR klāstā ir vienpadsmit objektīvi, un Nikon arī turpmāk plāno paplašināt un papildināt šo klāstu.
*** No maināmiem objektīviem, kas ir paredzēti digitālajām kamerām ar maināmiem objektīviem un ir pieejami kopš 2013. gada 9. septembra. Pieņēmuma pamatā ir Nikon veiktā pētījuma dati.
2013. gada septembrī Nikon ieviesa jaunu mērierīci — optiskās veiktspējas un kopējā attēla analizatoru (Optical Performance and Total Image Analyzer — OPTIA), ar ko tiek mērītas visas aberācijas formas kameru maināmajos objektīvos, kā arī speciālu attēla simulatoru. OPTIA un speciālais attēla simulators ne tikai nodrošina labāku kontroli pār izšķirtspēju, bet arī ļauj apgūt darbu ar objektīviem, ņemot vērā katra atšķirīgās īpašības — šī iemesla dēļ NIKKOR objektīvi vienmēr ir bijuši ļoti iecienīti.
NIKKOR zīmols
NIKKOR ir Nikon fotoobjektīvu zīmols. Nosaukums “NIKKOR” ir radies, pievienojot burtu “r” nosaukumam “Nikko”, kas ir latinizētais AS “Nippon Kogaku” nosaukums (oriģinālais nosaukums laikā, kad uzņēmums tika izveidots), kā tas, piešķirot nosaukumus fotoobjektīviem, bieži tika darīts tolaik, kad veidojās šis zīmols.
Lai nodrošinātu lietotāju vajadzībām atbilstošu dizainu, kā arī ražošanas sistēmu un pārbaudes, kas sniedz izcilu NIKKOR objektīvu kvalitāti, visos posmos tiek ņemti vērā Nikon izstrādātie augstas kvalitātes standarti — no sākotnējā dizaina un izstrādes un beidzot ar galīgo produkta laišanu klajā.
Nikon objektīvu klāstā kamerām ar maināmiem objektīviem šobrīd tiek piedāvāti vairāk nekā 80 veidu objektīvi, tostarp īpaši plata leņķa un izcila telefoto objektīvi, platleņķa objektīvi, tālummaiņas objektīvi, mikroobjektīvi un PC-E objektīvi, kas atbalsta dažādu veidu lietojumprogrammas, kā arī 1 NIKKOR objektīvi, kas paredzēti uzlabotām kamerām ar maināmiem objektīviem.
2013. gadā Nikon atzīmēja NIKKOR objektīvu 80. gadadienu, organizējot dažādus pasākumus, kuros tika atspoguļotas NIKKOR objektīvu priekšrocības, piemēram, izveidoja fotokolekciju “Eyes of Nikon”, kurā iekļauti slavenu fotogrāfu uzņemtie attēli.
Nikon arī turpmāk izstrādās un izlaidīs augstas kvalitātes produktus, kas neatstās vienaldzīgus lietotājus visā pasaulē.