Nikon informē, ka kopējais izgatavoto NIKKOR objektīvu skaits, kuri paredzēti kamerām ar maināmiem objektīviem, 2012. gada novembra sākumā sasniedzis 75 miljonus. Šis skaitlis kopš 2012. gada maija, kad ražošanas kopapjoms sasniedza 70 miljonus, pieaudzis par pieciem miljoniem.

Kopš 70 miljonu robežas sasniegšanas Nikon aktīvi turpina papildināt NIKKOR zīmola ražojumu klāstu. 2012. gada jūnijā Nikon laida tirgū kompakto un vieglo AF-S NIKKOR 24-85mm f/3.5-4.5G ED VR tālummaiņas objektīvu, kas saderīgs ar FX formātu. Pateicoties plašajam diapazonam – no platleņķa līdz telefoto – un vieglajam korpusam, šī ir gudra izvēle pilna kadra kameru lietotājiem, kuri vēlas iegūt savā īpašumā daudzfunkcionālu objektīvu, kas vienlaikus spēj garantēt arī teicamu attēla kvalitāti. Nikon iepazīstināja pircējus arī ar AF-S DX NIKKOR 18-300mm f/3.5-5.6G ED VR – sevišķi jaudīgu tālummaiņas objektīvu, kas saderīgs ar Nikon DX formātu un nodrošina 16,7× tālummaiņu. Tas paredzēts fotogrāfiem ar plašu interešu loku.

2012. gada oktobrī pārdošanā parādījās jauns Nikon FX formāta tālummaiņas objektīvs ar universālu fokusa diapazonu: 70–200 mm un nemainīgu f/4 apertūras atvērumu, kas paredzēts profesionāļiem un entuziastiem dažādu notikumu, dzīvās dabas, ceļojuma un sporta reportāžu uzņemšanai.

Pircēji tika iepazīstināti arī ar jauniem objektīviem Nikon 1 kompaktās sistēmas kamerām. 2012. gada septembrī NIKKOR 18.5mm f/1.8, šobrīd ātrdarbīgākais Nikon 1 NIKKOR objektīvs, parādījās veikalu plauktos, bet mēnesi pirms tam Nikon iepazīstināja ar sevišķi plāno 2,5x tālummaiņas objektīvu 1 NIKKOR 11-27.5mm f/3.5-5.6. Gada laikā, kas apritējis kopš Nikon 1 sistēmas parādīšanās, Nikon laidis pārdošanā sešus 1 NIKKOR objektīvus, tajā skaitā objektīvu ar zema profila, nemainīgu fokusa attālumu, normālas tālummaiņas objektīvu un īpaši jaudīgu tālummaiņas objektīvu.

NIKKOR zīmols
Kā Nikon ražoto objektīvu zīmols, NIKKOR kļuvis par augstas veiktspējas un augstas kvalitātes vienobjektīva spoguļkameru objektīvu simbolu. Vārds "NIKKOR" veidojies, pievienojot burtu "R" eiropeizētajam AS "Nippon Kogaku" nosaukumam vārdā "Nikko", kā tas bieži tika darīts laikā, kad zīmols veidojās. 1933. gadā tika sākta liela formāta aerofotouzņemšanas objektīva ražošana, kura nosaukums bija Aero-NIKKOR.

NIKKOR vienmēr ir apsteidzis savu laiku. Vienobjektīva spoguļkamerām paredzētais ortogrāfiskās projekcijas platleņķa objektīvs OP Fisheye-NIKKOR 10mm f/5.6, kas parādījās tirgū 1968. gadā, bija pirmais objektīvs, kurā tika izmantoti asfēriski lēcu elementi. Jāpiebilst, ka jaunākajiem vienobjektīva spoguļkameru modeļiem paredzētajos NIKKOR objektīvos izmantotas Nikon izstrādātas progresīvās tehnoloģijas, piemēram, nanokristālu pārklājums, kas virtuāli izslēdz lēcu elementu iekšējos atstarojumus plašā viļņu garumu diapazonā.

Mūsdienu NIKKOR objektīvu klāsts ietver vairāk nekā 80 objektīvus, kas paredzēti Nikon vienobjektīva spoguļkamerām un Nikon 1 sistēmas kamerām, pārstāvēti plaša pielietojuma objektīvi – platleņķa objektīvi, sevišķi platleņķa līdz īpaša telefoto objektīvi, mikroobjektīvi un objektīvi ar elektronisku uztveres un perspektīvas vadību (PC-E).