70 miljoni NikkorNikon šodien informē, ka kopējais izgatavoto NIKKOR objektīvu skaits, kuri paredzēti kamerām ar maināmiem objektīviem, 2012. gada jūnija sākumā sasniedzis 70 miljonus. Šis skaitlis pieaudzis par pieciem miljoniem kopš 2011. gada oktobra, kad tas sasniedza sešdesmit piecus miljonus. Tostarp arī izgatavoto AF-S objektīvu skaits, kas aprīkoti ar kluso viļņu motoru (SWM) – Nikon izstrādāto autofokusēšanas motoru, ir sasniedzis 30 miljonus.

Kopš 2011. gada, kad tika sasniegta 65 miljonu robeža, Nikon turpinājusi aktīvi izstrādāt jaunus ražojumus ar NIKKOR zīmolu un laidusi tirgū četrus vienkāršas konstrukcijas objektīvus 1 NIKKOR dažādās krāsās, kas paredzēti kompaktajām un vieglajām Nikon 1 J1 un Nikon 1 V1 AC-IL sistēmas kamerām – diviem pirmajiem modeļiem Nikon 1 sērijā. Papildus tam Nikon laidusi pārdošanā jaunus, ar FX formātu saderīgus NIKKOR objektīvus, kas ļauj pilnībā izmantot jauno augstas veiktspējas kameru, piemēram, savā jomā vadošās vienobjektīva spoguļkameras D4 un 36,3 megapikseļu spoguļkameru D800 un D800E potenciālu.

 
Trīsdesmit miljoni NIKKOR objektīvu, kas aprīkoti ar SWM

Klusais viļņu motors jeb SWM ir ultraskaņas autofokusēšanas motors, kuru izstrādājusi Nikon. Nikon SWM viļņu pārvietošanās enerģiju pārveido rotācijas enerģijā, kura tiek izmantota, lai fokusētu optiku. Tādējādi tiek nodrošināta īpaši precīza, klusa un ātra autofokusa darbība. Viens no pirmajiem objektīviem, kuriem Nikon pielāgoja SWM, bija Ai AF-S NIKKOR 300mm f/2.8D IF-ED, kurš parādījās pārdošanā 1996. gadā. Kopš tā laika SWM ir iebūvēts kopskaitā 58* dažādos visu veidu objektīvos – no sevišķi plata leņķa modeļiem līdz īpaši plaša diapazona telefoto DX un FX formāta objektīviem, tālummaiņas objektīviem un pat mikroobjektīviem. Motors pielāgots vairāk nekā 90% no patlaban ražotajiem NIKKOR objektīviem.

*Pašreiz (uz 2012. gada 14. jūniju) pārdošanā esošo NIKKOR objektīvu ar SWM kopējais skaits.
 
NIKKOR zīmols

Kā Nikon ražoto objektīvu zīmols, NIKKOR kļuvis par augstas veiktspējas un augstas kvalitātes vienobjektīva spoguļkameru objektīvu simbolu. Vārds "NIKKOR" veidojies, pievienojot "R" vārdam "Nikko", eiropeizētajam AS "Nippon Kogaku" nosaukumam, kā tas bieži tika darīts laikā, kad zīmols veidojās. 1933. gadā tika sākta liela formāta aerofotouzņemšanas objektīva, kura nosaukums bija Aero-NIKKOR, ražošana.

NIKKOR vienmēr ir apsteidzis savu laiku. Vienobjektīva spoguļkamerām paredzētais ortogrāfiskās projekcijas platleņķa objektīvs OP Fisheye-NIKKOR 10mm f/5.6, kas parādījās tirgū 1968. gadā, bija pirmais objektīvs, kurā tika izmantoti asfēriski lēcu elementi. Jāatzīmē, ka jaunākajiem vienobjektīva spoguļkameru modeļiem paredzētajos NIKKOR objektīvos izmantotas Nikon izstrādātās progresīvās tehnoloģijas, piemēram, nanokristālu pārklājums, kas virtuāli izslēdz lēcu elementu iekšējos atstarojumus plašā viļņu garumu diapazonā.

Mūsdienu NIKKOR objektīvu klāstā, kas paredzēts Nikon vienobjektīva spoguļkamerām un Nikon 1 sistēmas kamerām, pārstāvēti plaša pielietojuma objektīvi – platleņķa objektīvi, sevišķi platleņķa līdz īpaša telefoto diapazona objektīvi, mikroobjektīvi un objektīvi ar elektronisku uztveres un perspektīvas vadību (PC-E).