Fotogrāfa Māra Kiseļova Mātes dienai veltītā fotoizstāde "Laimīga mamma – laimīgs bērns!" rāda, ka bērni ir iedvesmas avots. Viņi mudina vecākus augt un attīstīties, un tam pierādījums ir 18 veiksmīgas mammas, kuras kopā ar bērniem aplūkojamas lielformāta fotogrāfijās. Izstāde tirdzniecības centrā Spice 2.stāvā tiks atklāta 7.maijā plkst. 18:00.

Fotogrāfam pozējušas tādas veiksmīgas un slavenas māmiņas, kā zīmola "Shu shu..." veidotāja un dizainere Diāna Liepniece, zīmolvede zīmolu ligzdā MATKA Inese Apse-Apsīte, topošo vecāku nodarbību vadītāja Katrīna Puriņa, TV3+ raidījuma "Mamin klub" vadītāja Jūlija Ekkert un citas.

Izstāde "Laimīga mamma – laimīgs bērns!" ir fotogrāfa Māra Kiseļova 2013. gadā realizētā projekta "Paaudzes" turpinājums, kā mērķis ir iedvesmot ikvienu no mums padomāt par savu lomu nākamās paaudzes veidošanā un vairāk uzmanības veltīt apkārt augošajai jaunatnei.

"Sabiedrībā ir izplatīts stereotips, ka būt mammai ir tas pats, kas pārvilkt krustu savai attīstībai un sapņiem. Ar šīs izstādes palīdzību mēs vēlamies parādīt, ka tā nav nekāda absolūtā patiesība. Daudzas brīnišķīgas mammas ir lielisks piemērs tam, ka var ļoti harmoniski savienot mātes lomu un īstenot savas personīgos mērķus. Mēs esam par to, lai katra mamma atrod savu piepildījumu dzīvē, īsteno savus sapņus, ir harmonijā ar sevi un apkārtējo pasauli, jo tieši tāda ir laimīga mamma," saka viena no izstādes idejas autorēm un atklāšanas pasākuma vadītāja, TV personība Anna Rozīte. Anna smejoties min, ka foto projekta tapšanas laikā tajā iesaistīto pulciņš pieaudzis par 4 mazuļiem!

"Ar šo izstādi Mātes dienas priekšvakarā vēlamies uzslavēt visas sievietes, kuras uz laiku piebremzējušas karjeru un profesionālo pilnveidošanos, lai laistu pasaulē jaunu dzīvību. Šo sieviešu piemērs iedrošina citas un parāda, ka bērns ir nevis traucēklis, bet motivētājs panākumu gūšanai. Spicē kā pasaulē ģimenei mēs to redzam ik dienu," saka tirdzniecības kompleksa Spice direktore Iveta Lāce.

Fotogrāfijas būs apskatāmas katru dienu līdz 25.maijam t/c Spice 2.stāvā pie kafejnīcas Double Cofee.

Izstādes rīkotāji, tirdzniecības centrs Spice un biedrība Babyroom, kas palīdz radīt ģimenēm draudzīgāku vidi Latvijā un apzina ģimenēm draudzīgas sabiedriskās vietas, pateicas par atbalstu kompānijām Bella, Laima, UnaStyle un Media Love.