sajūti KuldīguCeturtdien, 26.jūlijā, plkst. 17.00, Rīgā, visi interesenti tiek aicināti uz jaunā fotoalbūma "Sajūti Kuldīgu" atvēršanu, Latvijas Fotogrāfijas muzejā, Mārstaļu iela 8 (ieeja no Alksnāju ielas).

Grāmatas idejas autore un redaktore ir Kuldīgas Radošās fotodarbnīcas vadītāja Ilze Gustovska. "Šī grāmata ir mana atzīšanās mīlestībā Kuldīgai!

Un to realizēt man palīdzējuši ne tikai 46 fotogrāfi no visas Latvijas, kas piedalījušies fotoplenēros Kuldīgā, ko organizēju, bet arī māksliniece Krisīne Šimpermane, maketētāja Inga Fabrīcius, Viduskurzemes tūrisma apvienība, Kuldīgas Tūrisma attīstības centrs, Kuldīgas novada pašvaldība un vēl ļoti daudz citi cilvēki ar savu ticību tam ko daru." Grāmatā caur fotogrāfijām ir atspoguļotas deviņas sajūtas (senatne, klusums, romantika, mājas sajūta, rosība, pārsteigums, prieks, ceļš un cerība), kas ļaus jebkuram dziļāk un personiskāk sajust šo brīnišķīgo pilsētu!

Grāmatas māksliniece Kristīne Šimpermane ar šo izdevumu uzsākusi iedzīvināt arī jauno Kuldīgas dizaina koncepciju.

Tā paredz ne vien papildināt jauno Kuldīgas tēlu un logotipu "Kuldīga – pilsēta ar dvēseli", bet radikāli mainīt Kuldīgas turpmākās dizaina krāsas un vizuālo noformējumu, pozicionējot Kuldīgu, kā skaistu un baudāmu mazpilsētu savā senatnībā un spozmē, savā glītumā un vietām šķībumā, ar apbrīnojamu arhitektūru, glezniecisku izskatu un tradīcijām.

Jaunais dizaina vienojošais vadmotīvs tiks veidots kā vintage stila grafiska mežģīne, kura agrākos laikos lietota gan Kuldīgas tautas tērpā, gan hercoga Jēkaba galma tērpos, gan arī simbolizē smalkus Kuldīgas aizkarus vecpilsētā, kas greznoja logus kopš senseniem laikiem.

Tādā veidā senais lieliski tiek kombinēts ar jauno. Tāpēc jaunā fotoalbūma vāks ir veidots kā vintage stila grafiskas mežģīnes divu toņu faktūra, kuru turpmāk iedzīvinās gan tūrisma brošūrās, gan arī tūrisma biroja darbinieku apģēros, biroju interjeros, u.c.

Šī grāmata kā mākslas fotoalbūms ir pirmais tāda veida izdevums Kuldīgas vēsturē. Iepriekšējās grāmatas par Kuldīgu bija vairāk kultūrvēsturiski izdevumi, kur vairāk bija vēsturisku tekstu nekā fotogrāfijas. Šajā izdevumā pārsvarā ir fotogrāfijas ar īsiem dzejas ievadvārdiem par katru Kuldīgas sajūtu latviešu un angļu valodās. Kā atzinuši eksperti, šis fotoalbūms ir augstas kvalitātes, reprezentatīvs izdevums, paredzēts kā suvenīrs pilsētas viesiem, - gan latviešiem, gan ārzemniekiem, kas caur fotosajūtām raksturo mazo, burvīgo Kuldīgu.

Grāmatas apjoms: 136 lpp, cietais sējums. Fotoalbūmu var iegādāties Jāņa Rozes grāmatnīcās Rīgā un Kuldīgā.