Šodien, 23.septembrī plkst.16.30 Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē notiks LNO un Latvijas Baleta Ģildes sadarbībā tapušā un apgādā Ulma izdotā fotoalbūma Aivars Leimanis un Latvijas balets prezentācija. Fotoalbūms tapis, pateicoties Vitālija Gavrilova Izglītības studijas, Latvenergo un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstam.

3.jūlijā Latvijas Nacionālās operas galvenais baletmeistars un horeogrāfs Aivars Leimanis svinēja 50 gadu jubileju. Mākslinieks savu dzimšanas dienu sagaidīja Itālijā, ar LNO baleta trupu piedaloties vienā no šīs valsts lielākajiem mākslas notikumiem - Ravēnas festivālā.

Fotolabūmā Aivars Leimanis un Latvijas balets iemūžināti horeogrāfa dzīves notikumi no agras bērnības, skolas un studiju laikiem, epizodes no filmēšanās procesa un, protams, lomas un iestudētās izrādes, kā arī neiztrūkstošie Aivara Leimaņa hobiji - ceļošana un makšķerēšana. Albūmu papildina jubilāra, viņa mammas, bērnu un kolēģu komentāri, kā arī fragmenti no Ērika Tivuma rakstiem.

"15 gadus - Galvenais. Šajā krēslā pirms Aivara Leimaņa ilgāk turējušies vien Aleksandrs Lembergs (18) un Helēna Tangijeva-Birzniece (15, ar pārtraukumu). Jau mazākos ciparos rēķināmi Osvalda Lēmaņa (10), Aleksandras Fjodorovas (7), Jevgeņija Čangas (5), Janīnas Pankrates (4), Voldemāra Komisāra, Nikolaja Sergejeva un Irēnas Strodes (pa 3), Modra Cera (2), kā arī Anatola Vilzaka, Mečislava Pianovska, Litas Beiris un Viestura Jansona veikumi un varējumi (pa 1). Leimanis tajos miesiski iekšā atrodas apaļus 40 - gandrīz pusi no latviešu baleta vēstures pastāvēšanas laika, kopš 1968. gada vasaras, kad pats aizgāja pieteikties baletskolā," par Aivaru Leimani savilaik rakstīja Ēriks Tivums.