Svinot Latvijas valsts 90 gadu jubileju, vairāki pazīstami un augstu atzīti Latvijas fotogrāfi sadarbībā ar Tautas mākslas centru un Dziesmu un deju svētku radošā procesa atbalstītāju būvkompāniju "Merks" izveidojuši apjomīgu foto albumu ar šīsvasaras svētku krāšņākajiem mirkļiem.

Ar šo fotoalbumu noslēdzas SIA Merks trīs gadu laikā īstenotais projekts Dziesmu un deju svētku radošā procesa atbalstam, kura gaitā tika realizētas vairākas aktivitātes - seno mūzikas instrumentu apzināšana, svētku ieskaņas koncerta rīkošana, jaunu dziesmu un izdevumu veidošana, kopumā šim projektam veltot 150 tūkstošus latu.

Fotoalbuma prezentācijas pasākumā piedalīsies:
• foto albuma autori, Latvijā pazīstami foto meistari - Juris Krūmiņš, Atis Ieviņš, Imants Prēdelis un Zigismunds Zālmanis;
• Dziesmu svētku visrdiriģenti un deju svētku virsvadītāji;
• Juris Karslons, Tautas mākslas centra direktors;
• Māra Liepiņa, būvkompānijas "Merks" pārstāve.

Dziesmu un deju svētku fotoalbums ir ne vien dāvana valsts 90 gadu jubilejas svētkos, bet tā kalpos gan kā jauka piemiņa visiem svētku dalībniekiem, rīkotājiem, atbalstītājiem un viesiem, gan Latvijas valsts un tautas kultūras prezentācijai ārvalstīs. Prezentācijas laikā fotoalbums tiks dāvināts visrdiriģentiem un deju svētku virsvadītājiem.

Albums tiek izdots latviešu, angļu un vācu valodā un būs nopērkams Latvijas lielākajās grāmatnīcās. Tas veidots kā vērienīga svētku mozaīka - dalībnieku pulcēšanās Rīgā, mēģinājumi, tautas daiļamata māksla, tautastērpu krāšņā dažādība, tradicionālais svētku gājiens, kā arī koncertu norise. Līdztekus svētku norisēm albumā būs apskatāma plaša portretu galerija, tostarp komponisti, dzejnieki, diriģenti, dziedātāji, dejotāji, svētku rīkotāji, kā arī Latvijas iedzīvotāju prieks un gandarījums, vērojot Dziesmu un deju svētkus. Fotoalbumā ievietotas vairāk kā 1000 fotogrāfijas, kurās ikviens svētku dalībnieks vai skatītājs varēs mēģināt starp neskaitāmajiem portretiem atrast tieši sevi.