Sagaidot Latvijas 90.jubileju, novembra sākumā tiks izdots fotoalbums par šovasar notikušajiem Vispārējiem latviešu dziesmu un deju svētkiem. Albumā iekļauto fotoattēlu autori ir Latvijā pazīstami foto meistari Juris Krūmiņš, Atis Ieviņš, Imants Prēdelis un Zigismunds Zālmanis - viņu krājumos ir ne vien šo svētku oficiālie mirkļi, bet arī gatavošanās dziesmu un deju svētkiem.

"Šis fotoalbums ir iecerēts kā veltījums visiem dziesmu svētku dalībniekiem, svētku rīkotājiem, ikvienam, kurš bija šīs vasaras tautas mākslas virpulī. Albums būs nozīmīgs ar to, ka tas cildinās latviešu tautas mākslu, sekmēs tās atpazīstamību," teica idejas autors fotogrāfs Juris Krūmiņš.

Albumu paredzēts izdot latviešu, angļu un vācu valodā, un tajā būs atainota svētku dalībnieku pulcēšanās Rīgā, mēģinājumi, tautas daiļamata māksla, tautastērpu krāšņā dažādība, tradicionālais svētku gājiens, kā arī koncertu norise. Līdztekus svētku norisēm albumā būs apskatāma plaša portretu galerija, tostarp komponisti, dzejnieki, diriģenti, dziedātāji, dejotāji, svētku rīkotāji un apmeklētāji.