Foto: Dainis CauneNo 1. marta Liepājas Olimpiskajā centrā apskatāma Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ceļojošā fotoizstāde "Olimpiskās pamatvērtības - draudzība, cieņa, izcilība", dodot iespēju apmeklētājiem vēlreiz izdzīvot kopā ar olimpiešiem viņu priekus, veiksmes un neveiksmes Olimpiskajās spēlēs Pekinā 2008.gadā un Vankūverā 2010.gadā.

Izstādes tapšanu atbalstījusi Starptautiskās Olimpiskās komitejas programma "Olimpiskā Solidaritāte".

Lielformāta foto darbu autori ir Latvijas sporta fotogrāfi Dainis Caune, Romāns Kokšarovs, Aivars Liepiņš un Ilmārs Znotiņš, kas Olimpisko spēļu laikā iemūžinājuši Olimpiskās pamatvērtības - draudzību, cieņu, izcilību.

Uz Liepāja izstāde atceļojusi no Siguldas, kur tā bija izstādīta Starptautiskās Olimpiskās komitejas prezidenta Žaka Roges vizītes laikā. Ceļojošā foto izstāde jau uzrunājusi skatītājus Daugavpils Olimpiskajā centrā, Tukuma ledus hallē, Jelgavas Olimpiskajā centrā, Olimpiskajā sporta centrā Rīgā, Olimpiskajā centrā Limbažos, LMT un Latvijas Gāzes centrālajos ofisos Rīgā.

Izstādes "moto" ir olimpiskās pamatvērtības:
Draudzība
Sportojot radīt mierpilnu un labāku pasauli, veidojot to uz komandas gara, solidaritātes, prieka un optimisma pamatiem. Sportiskās cīņās dodot iespēju komandas un biedriskuma izpausmēm, savstarpējai sapratnei un vienotībai starp dažādu pasaules tautu pārstāvjiem.

Cieņa
Cienīt sevi un citus. Ievērot noteikumus. Saudzēt dabu un apkārtējo vidi. Rīkoties saskaņā ar sirdsapziņu. Ievērot "Godīgas spēles" (Fair Play) principus. Iesaistīties cīņā pret dopinga lietošanu, vardarbību un citiem sporta ētikas pārkāpumiem.

Izcilība
Sasniegt visaugstāko - gan dzīvē, gan sportā. Izcilība nav tikai uzvara, tā ir aktīva cīņa par izvirzīto mērķu sasniegšanu, cenšanās darīt labu un pašam kļūt labākam ik dienu.