17. decembrī, plkst. 14.00 Rīgas Domē, Rātslaukuma 1, ēkas 5. stāva foajē tika atklāta fotoizstāde "Vācu arhitekti Rīgā". Izstādē apskatāms vācu arhitektu ieguldījums, veroties caur jauniešu fotoobjektīvu.

Trīs nedēļu garumā jauniešiem bija iespēja fotografēt arhitektūru, kuras autori ir kāds no vācu arhitektiem, kā arī apmeklēt meistarklases, kur ieskatu sniedza fotogrāfijas un arhitektūras profesionāļi. Dalībnieku skatījums uz vācu arhitektu ieguldījumu Rīgas pilsētvidē nu skatāms arī publiski izstādē.

Izstādes atklāšanas laikā notika arī dalībnieku apbalvošana un fotokonkursa uzvarētāju noskaidrošana.

Latvijas Vācu savienība priecājas par lielo jauniešu atsaucību un interesi par arhitektūru un fotogrāfiju, un tieši vācu arhitektu devumu Rīgai. Neskatoties uz to, ka arhitektūras fotografēšana ir viens no lielākajiem izaicinājumiem katram fotogrāfam, konkursa dalībniekiem ir izdevušies interesanti darbi, kas ļauj paskatīties uz ikdienā ierastām ēkām savādāk.

Laipni aicināti visi interesenti aplūkot izstādi Rīgas Domes darba laikā: pirmdiena - ceturtdiena 8.15 - 17.00, piektdiena - 8.15 - 16.00. Ceram, ka izstāde būs jauks atelpas un iedvesmas brīdis šajā ziemas laikā!

Projektu atbalsta: Vācijas Ārlietu ministrija, Gētes institūts, Latvijas Mūzikas akadēmijas studentu klubs, Dailes teātris, J. Vītiņš un kompanjoni, Latvijas Kultūras koledža.