KarostaKarostas glābšanas biedrība jeb KGB izsludina pieteikšanos uz radošo nometni KAROSTA - FOTO OSTA Liepājā 2011. gada 17. - 21. augustā.

FOTO OSTA - tās ir 5 dienas intensīvu fotopiedzīvojumu, strādājot kopā ar Liepājas fotokluba vadīju Vari Santu, fotogrāfu Valdi Braunu un Klaipēdas fotokluba vadītāju Dariu Vaičekausku. Fotogrāfi iepazīsies ar unikālu Liepājas pilsētas daļa - Karostu, un izbaudīs nakšņošanu Karostas cietumā, kas ir ne tikai viena no populārākajām tūristu apskates vietām Latvijā, bet arī tikko hotel.info aptaujā atzīta par vienu no pasaules neparastākajām viesnīcām (The Most Amazing Hotel in The World).


Radošās nometnes mērķis ir attīstīt prasmes pilsētvides fotografēšanā, atspoguļojot Karostas īpatnējo vidi, kuru caurvij cariskās Krievijas militārā elegance, padomju militārisms un sociālisma atskaņas. Noslīpējot fotogrāfiju atlases iemaņas, katrs dalībnieks radīs dokumentālo fotogrāfiju sēriju - savu skatījumu uz Karostu, tās kultūrvēsturisko mantojumu un tagadnes situāciju. Fotogrāfijas tiks apvienotas vizuālā prezentācijā un izvietotas mājaslapā Karosta.lv, kā arī popularizētas citos interneta un drukātajos resursos Latvijā un ārvalstīs.

Papildus informācijai rakstiet Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai steidzamos gadījumos zvaniet 26488200.

Radošā nometne tiek rīkota sadarbībā ar Liepājas fotoklubu FOTAST, nometni atbalsta arī Valsts Kultūrkapitāla fonds. Informācija par Karostu šeit: www.karosta.lv
Informācija par Karostas cietumu šeit: www.karostascietums.lv

Programma īsumā*
17. augustā - ierašanās Karostā
16:15 Svinīgā līnija, Karostas iepazīšana, vakara programma
18. - 20. augustā - Fotografēšana Karostā**, portfolio apspriešana, darbu atlase un analīze, vakara prezentācijas un diskusijas
21. augustā - darbu atlase nometnes prezentācijai 12:00
Līdz 15:30 pusdienu pikniks, un tad atvadāmies...

* Programmas pilno versiju publicēsim mūsu Facebook lapā, sekojiet informācijai!
** Praktiskā fotografēšana notiks gan labi zināmos Karostu raksturojošos objektos, piemēram, pie katedrāles, Ziemeļu fortos u.c., gan līdz šim maz pētītās vietās, piemēram, padomju laika militārajā apbūvē, ūdenstornī, pamestajās artilērijas noliktavās un bijušajā slepenajā komandpunktā.

Dalībnieki
Aicināti piedalīties fotogrāfi ar pieredzi, kuri vēlas ne tikai pilnveidot savu vizuālo valodu, bet arī aktīvi piedalīties pieredzes apmaiņā. Nometnē uzņemsim 25 fotogrāfus.
Dalības maksa ir 75 LVL, tajā ietverta visa nometnes programma, ēdināšana 3 reizes dienā, kā arī nakšņošana 4 naktis Karostas cietumā dzelzs gultās vai uz lāvas un matrača (2 un 4 vietu istabas jeb kameras).
Nepieciešamais aprīkojums: digitālais fotoaparāts, vēlams arī dators. Gaidām arī dalībnieku darbu portfolio, apspriešanai grupās un/vai prezentācijai vakara programmas ietvaros.

Reģistrācija
Lai pieteiktos, rakstiet uz Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., kā arī atsūtiet 3-5 savu darbu (vēlams pilsētvides) paraugus (maksimālais faila izmērs 300kb).