Liepājas Sv. Jāzepa katedrāles tornī svētdien, 29. septembrī, pulksten 12.30 tiks atklāta Sanktpēterburgas fotogrāfa Andreja Kuzņecova izstāde "Katedrāle".

Pagājušajā gadā katedrālē bija skatāma mākslinieka, muzeja "Царскосельская коллекция" izveidotāja un direktora Aleksandra Ņekrasova gleznu izstāde "Evaņģēliju motīvi". Andrejs Kuzņecovs ir muzeja "Царскосельская коллекция" direktora vietnieks. Viņš pēdējo gadu laikā Liepāju apmeklējis vairakkārt. Šo apciemojumu rezultātā tapuši daudzi jo daudzi fotodarbi.

A.Kuzņecovs ir beidzis Ļeņingradas ūdens transporta institūtu. Kopš 1980. gada sācis nopietni pievērsties glezniecībai. Viņa radošajā darbā ļoti lielu vietu ieņem fotogrāfija. 1980. gados ar to saistījās arī Kuzņecova profesionālā darbība. Arī tagad mākslinieks daudz un aizrautīgi fotografē.

Izstāde "Katedrāle" ir kā skatījums no malas uz Sv. Jāzepa katedrāli. Ne vien kā uz brīnišķīgu arhitektūras un mākslas pieminekli, bet arī kā uz dievnamu, kas dzīvo savu, Dieva piepildīto dzīvi. Tas ir stāsts par cilvēkiem, kuri kalpo, kuri tic, kuri savas dzīves vissvarīgākos notikumus izdzīvo Dieva svētības ieskauti.

Pats Andrejs Kuzņecovs stāsta: "Kad es ierados Liepājā, man bija astoņi gadi. Tas bija 1966. gads. Dzeltenā baznīca - tā mēs, zēni, dēvējām Sv. Jāzepa katedrāli. Kā mums likās, tā šajā vietā stāvējusi mūžīgi. Katedrāle ir tik liela un tik skaista, bet es esmu tik maziņš.

No tā laika pagājis gandrīz pusgadsimts. Katedrāle nav mainījusies. Stāv savā vietā joprojām majestātiska un skaista. Viena no Liepājas dominantēm, viens no Liepājas simboliem. Drīz tai pienāks simtā iesvētīšanas gadadiena.

Bet es esmu palicis tāds pats, mazs, kaut man drīz būs 53 gadi. Esmu priecīgs, ka katedrāles jubilejā varu dāvināt šo nelielo fotoizstādi par tās dzīvi".

Šī izstāde aizsāk dažādu norišu un pasākumu ciklu, kas būs veltīts katedrāles iesvētīšanas simtgadei, kuru atzīmēs 2011. gada augustā.