No pirmdienas, 6. jūnija, Valmieras Kultūras centrā ikviens interesents aicināts aplūkot Regīnas Eihes un Jāņa Sprudzāna fotoizstādi "Latvijas ainava".

Kā atzinis fotogrāfs Aleksejs Koziņecs, abi fotomākslinieki šobrīd ir vieni no spēcīgākajiem ainavistiem Vidzemē. Abiem autoriem piemītot augsta iekšējā jutība. Regīna Eihe bieži vien dabā saredzot to īpašo, kam citi nereti paiet garām, nepievēršot uzmanību. Savukārt Jānim Sprudzānam prieku sagādājot it kā nelabvēlīgie laika apstākļi (migla, lietus, putenis, vējš), kad dabā viss kustas, un vērojamas interesantas krāsu spēles. Nereti pat vienas bildes dēļ viņš esot gatavs braukt lielus attālumus. Abu meistaru iecienītākais laiks fotografēšanai ir pats rīta agrums vēl pirms saules lēkta.

Abi mākslinieki ar fotokamerām strādā pacietīgi un bez brīvdienām. J.Sprudzānam iegādāta visa nepieciešamā tehnika, lai pats varētu izgatavot bildes labākajā kvalitātē. Viņa princips - fotogrāfijā nedrīkst būt redzams neviens tehnisks brāķis. J. Srudzāna pirmā personālizstāde Valmieras Kultūras centrā bija aplūkojama 2009.gadā. Nu tā pabijusi jau vairākos Vidzemes novados.

Izstāde "Latvijas ainava" Valmieras Kultūras centrā aplūkojama līdz 19.jūnijam.