Ar zviedru acīm TalsiSestdien, 3. septembrī, plkst. 17.00 Talsu tautas nams aicina uz zviedru fotomākslas izstādi, kā arī tikšanos ar izstādes veidotājiem.

Izstādē savus darbus prezentēs divpadsmit fotogrāfi no Zviedrijas, kuri ir Stokholmas ziemeļu priekšpilsētas Danderīdas (Danderyd) foto kluba (DFK) biedri, kas izmanto šo fotomākslas interesentu forumu, lai draudzīgā un stimulējošā atmosfērā attīstītu tehniskās prasmes un zināšanas.

Klubs, kura rindās ir vairāk kā sešdesmit visdažādākā vecuma un profesionālā brieduma ļaužu, jau atskatījies arī uz savas pastāvēšanas sešdesmit gadiem.

Laika gaitā izveidojies noteikts darba ritms un tradīcijas - ikmēneša tikšanās, kas notiek vietējai pašvaldībai piederošā kultūrvēsturiskā namā, regulāri foto reportāžu izbraucieni tuvākā un tālākā apkārtnē, foto konkursi - gan vietējā, gan plašākā mērogā, kopīgi foto izstāžu apmeklējumi, projektgrupu nodarbības gan kompozīcijas, gan attēlu analīzes un citos teorētiskos jautājumos, nedēļas nogales kursi par jaunākās foto tehnikas attīstību.

Ne reti uz kluba biedru sanāksmēm tiek aicināti vieslektori - foto skolu pasniedzēji, mākslas vēsturnieki, kā arī profesionāli fotogrāfi.

Izstādes mērķis ir rosināt skatītāju aizdomāties: vai, tverot mirkļus apkārtējā pasaulē, cilvēku ikdienas gaitās, dabā, fotogrāfs caur savu kameru skatās ar kādām īpašām acīm jeb vai mākslinieka-vērotāja pozīcijā ir kaut kas tos visus apvienojošs, vai Talsu tautas namā redzamās bildes iezīmē kādu tikai zviedriem raksturīgu redzējumu jeb atklāj, ka prieks izzināt dzīvi tās bezgalīgajās izpausmēs ir vispārcilvēcisks.

DFK pārstāvju izstāde, kas Talsu tautas namā būs skatāma līdz 23. septembrim, tapusi pēc Talsu fotokluba ielūguma, sadarbojoties visām trim pasākumā iesaistītajām pusēm. Zviedru fotogrāfi apmainīsies pieredzē ar kolēģiem Talsos, kā arī dosies "foto safari" braucienā pa Ziemeļkurzemi un Rīgu, un solās iespaidus atspoguļot izstādē savās mājās, kā arī kluba mājas lapā www.danderydsfotoklubb.se