Andrej IvanoffFotomākslas galerijā "Zazī" tiks atklāta Andrej IVANOFF fotogrāfiju izstāde "Melnbaltā pilsēta". Izstādē būs aplūkojamas fotogrāfijas, kas tapušas mūsdienās un 20 gadus senā pagātnē. Izstādes attēlu galvenais tēls - pilsēta.
Andrej IVANOFF (1958.g.) - ar fotogrāfiju nodarbojas kopš 1972.gada. Par savu pirmo fotogrāfijas skolotāju uzskata 70-to gadu uzņēmuma "Rīgas foto" fotomeistaru Andri Tēraudu. 80-to gadu sākumā pievērsies viena kadra panorāmu fotografēšanai uz melnbaltajām un krāsainām filmām. Strādā kā brīvmākslinieks. Autora fotogrāfijas atrodas privātkolekcijās vairākās valstīs: Anglijā, Skotijā, Vācijā, Maltā, ASV, Krievijā, Kanādā un Latvijā.

Izstādes tēmu Andrejs komentē šādi: "Savos darbos mēģinu dalīties ar vēja, klusuma, kustības, elpas, šļakatu, izbrīnu noskaņām, kas radušās starp skrējošās dzīves pauzēm... Jūsu acu priekšā - fotogrāfiskie attēli, kas ir noskatīti un nākuši no dažādām pasaules pilsētām. Vai šie fotogrāfiskie attēli jums arī kaut ko stāstīs? Uzzināsiet, tos aplūkojot."

Galerija "Zazī" ir vienīgā galerija Latvijā, kura ir veltīta mākslas fotogrāfijai. Galerijas mērķis ir iepazīstināt ar mūsdienu Latvijas un ārzemju fotogrāfu darbiem, veicināt interesi par fotogrāfiju un akcentēt tās īpašo lomu mūsdienu mākslā. Uzskatot, ka darbu nozīme un mākslinieciskā vērtība nav saistīta ar autora atpazīstamību, galerija piedāvā gan atzītu, gan arī vēl nepazīstamu fotogrāfu darbus. Galerijas mākslinieciskais konsultants ir pasaulē pazīstamais turku fotogrāfs Mehmets Kismets (Mehmet Kismet), Stambulas Fotogrāfijas centra direktors.

Izstāde "Melnbaltā pilsēta" tiks atklāta trešdien, 7. septembrī, plkst. 18:00 fotomākslas galerijā Zazī, Dzirnavu ielā 20, Rīgā. Galerijas apmeklējums ir bezmaksas. Darba laiks - darba dienās no 11:00 līdz 20:00. Izstāde būs aplūkojama līdz 4. oktobrim. Izstāde galerijā būs apskatāma arī mūsdienu kultūras foruma Baltā nakts 2011 ietvaros, sestdien 10.septembrī no pl.19:00 līdz pl.23:00, kā arī Baltās nakts pasākumu ietvaros no pl.20:00 līdz 21:30 visi interesenti ir aicināti uz autortikšanos ar Andrej IVANOFF galerijā "Zazī".