dāvana RīgaiRīgas domes piektā 5.stāva vestibilā iekārtota Kultūras un tautas mākslas centra "Ritums" foto studijas "Vidze" izstāde "Dāvana Rīgai", kas veltīta Rīgas 810 gadu jubilejai. Izstāde būs apskatāma līdz 29. augustam.

Izstādē skatāmi studijas vadītājas Gunas Oškalnas - Vējiņas un studijas dalībnieku Vladimira Gāgas, Kārļa Pakārkļa, Imanta Paegles, Edmunda Glūdiņa, Andreja Sniķera un Aleksandra Kozļenko darbi. Tajos, kā studijas vadītāja saka, redzama Rīga visos gadalaikos, ar tai raksturīgo ikdienu, steigu, svētkiem, ar pilsētas pārmaiņām, kas šoreiz parādītas no netipiska skatu punkta kā "savādā Rīga". Fotogrāfiju autori Rīgas 810 jubilejā centušies daudziem tik mīļo dzejnieka A.Čaka romantisko pilsētu ieraudzīt no savāda skatu punkta un piefiksētos mirkļus dāvāt ikvienam rīdziniekam un pilsētas viesim.

Līdztekus šai izstādei Tautas foto studijas "Vidze" atklājusi vairākas Rīgas jubilejai veltītas izstādes, viena no tām, ar studijas vadītājas Gunas Oškalnas -Vējiņas darbiem apskatāma Aleksandra Čaka memoriālajā dzīvoklī (Lāčplēša ielā 48/50-14). Tāpat Rīgai veltītas fotoizstādes redzamas Tirdzniecības centrā „Galerija AZUR" un RCB Ķengaraga filiālbibliotēkā (Maskavas ielā 271a), tās būs apskatāmas līdz 15. septembrim.

Informāciju sagatavoja: Indra Vilde - Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību projektu vadītāja, tālr.: 67026838, mob.: 26708034 un Dzintra Āboliņa, tālr. 26554446