Finanšu ministrs Andris Vilks, Kultūras ministre Sarmīte Ēlerte, fotogrāfs Juris Kmins un Cēsu novada Līvu un Rāmuļu pamatskolas skolēni vienojas lēcienāMinistru kabineta telpās jauna foto izstāde - "Lēciena mācību stunda". Ar tās atklāšanu pirmdien, 10.oktobrī, Valsts kanceleja turpina aizsākto jauno tradīciju dažādu kultūras un sabiedrības projektu īstenošanā valdības mājā.

Svinīgajā brīdī klāt būs pāris lēcienu fotosesijas dalībnieki - kultūras ministre Sarmīte Ēlerte un finanšu ministrs Andris Vilks. Viņu sajūtu stāstījumā klausīsies arī 40 Cēsu novada Līvu un Rāmuļu pamatskolas skolēni.

Izstādē būs apskatāmi 27 darbi, kurus veidojuši fotogrāfi Juris Kmins un Dmitrijs Gerciks. Bilžu tapšanā tika izmantota rīdzinieka, pasaulslavenā fotogrāfa Filipa Halsmana laika tehnika un "lēciena" paņēmiena tehnoloģija. Fotogrāfijas ir veltījums F.Halsmanim, kura ikoniskā "lēcienu" sērija veido fotogrāfijas vēstures zelta fondu. Izstādes apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar mākslas darbiem, kuru vērtība nes ne tikai Latvijas, bet arī pasaules elpu.

Valsts kanceleja izsaka pateicību fotogrāfiem, Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas un Melngalvju nama pārstāvjiem par materiāltehnisko atbalstu izstādes nodrošināšanā.

Izstādi varēs apskatīt līdz 23.novembrim. Ikviens interesents ir aicināts apmeklēt izstādi un Ministru kabinetu, piesakoties Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā (e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., tālrunis 67082924).

Jau iepriekš informējām, ka 30.augustā Ministru kabineta ēkā tika atklāta izstāde "Dombrovska valdība karikatūrās", kuru līdz šim ir apmeklējuši 250 interesenti.