Kā informē Liepājas foto klubs fotast, tad Kazdangas Kultūras centrā šonedēļ tika atklāta starptautiskā fotomeistara, Liepājas Tautas fotostudijas dalībnieka Pētera Jaunzema (EFIAP) fotogrāfiju izstāde "Vai tiešām tas bija?". Tajā aplūkojamas 33 lielformāta krāsu bildes, kas tapušas laikposmā no 2004. līdz 2009. gadam.

Izstādes atklāšanas svētkos izraisījās abpusēji uzmundrinoša domu apmaiņa. Skatītāji iztaujāja fotogrāfu, cenšoties noskaidrot, kur un kā tapuši viņa darbi, kas tiem vairāk atgādinot impresionistu gleznas, nekā fotoattēlus. Autors neslēpa sveci zem pūra, atklājot, ka šādi strādāt centies apzināti, lai maksimāli attālinātos no dokumentalitātes, ko parasti fiksē objektīvs. Agrāk, kad bildes kopēja uz sudraba emulsijas, to sasniegt bija ārkārtīgi sarežģīti, turpretī mūsdienās aina ir būtiski izmainījusies. Liekot lietā datoru un iedvesmu, ir iespējams nonākt pie tieši tāda rezultāta, kāds ir iecerēts.

Strādājot pie darbiem, kas ietverti kolekcijā "Vai tiešām tas bija?", fotomākslinieks vēlējies uz papīra atspoguļot piedzīvoto mirkļu iespaidus. Viņš neslēpa, ka šādā manierē strādāt ir ļoti aizraujoši, un mudināja to darīt arī skatītājus, kam fotogrāfija ir iepatikusies un kuri pratuši novērtēt tās vārdos neaprakstāmo pievilcību. Vēlāk saruna turpinājās pie atsevišķiem darbiem, un kazdandznieki atzinās, ka daudzi no tiem, piemēram, purva ainava, degošajā pļavā joņojošais zirgs un gulbju pāris augstu debesīs, pamudinot viņus fotografēt radoši, lai tādējādi izteiktu sevi un savus pārdzīvojumus.

Fotoizstāde Kazdangā atvērta līdz februāra beigām.