Jānis Kreicbergs izstāde pārsteigumsMajoros, Jūrmalas pilsētas muzejā, Tirgoņu iela 29, 3.septembrī plkst. 17.00 notiks fotomākslinieka Jāņa Kreicberga 70 gadu jubilejas izstādes "Foto. Pārsteigums" atklāšana un jaunā fotoalbuma "Jānis Kreicbergs" atvēršana.

Jānis Kreicbergs ir jūrmalnieks, kurš fotogrāfijai veltījis visu savu dzīvi. Šajā izstādē būs skatāmi darbi no dažādiem laika posmiem, gan paši pirmie, kas radīti 56 gadus atpakaļ, gan arī pagājušā un šī gada darbi - dabas ainavas, jūras tematika, sadzīves kompozīcijas. Tomēr arī šīs izstādes pamattēma ir un paliek nemainīga - Sieviete, jo daiļā dzimuma pārstāves viņa fotomākslā ieņem galveno vietu.

Jānis Kreicbergs beidzis Maskavas Centrālā žurnālistu nama Fotoreportieru skolu 1963. gadā, bet fotografē jau kopš 1953.gada. Strādājis gan Latvijas ārzemju draudzības un kultūras sakaru biedrībā (1968-1972), gan Rīgas Modeļu namā un žurnālā "Rīgas Modes" (1973-1980), gan Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības palātā (1980-1991). Sākot ar 2004.gadu aktīvi iesaistās Jūrmalas kultūras dzīvē, veidojot kino un foto reportāžas, kā arī organizējot foto izstādes.

Jānis Kreicbergs ir foto kluba "Rīga", Latvijas Žurnālistu savienības un Latvijas Fotomākslinieku savienības biedrs, bet kopš 2007.gada darbojas arī Jūrmalas vēstures un mākslas biedrībā. 1977.gadā Jānim Kreicbergam tiek piešķirts Starptautiskās Fotomākslas federācijas mākslinieka tituls (AFIAP).

Jānis Kreicbergs ir fotožurnālists mākslas, modes un reklāmas jomā, daudzu fotoizstāžu organizators Latvijā un ārzemēs, rakstu par fotogrāfiju autors Latvijas presē un ārzemju fotožurnālos.

Viņa darbi eksponēti 233 starptautiskajās foto izstādēs, kurās mākslinieks saņēmis 32 diplomus un 17 medaļas.

Izstāde "Foto. Pārsteigums" Jūrmalas pilsētas muzejā būs skatāma līdz 4.oktobrim.