smilšu pulkstenisLiepājas galerijā "Krāsu aplis" 8. oktobrī atklās grafikas un fotogrāfiju izstādi "Smilšu pulkstenis". Izstādē būs apskatāmi mākslinieču Martas un Viktorijas Valujevu darbi.Tas ir vēstījums par mieru un apmierinātību.

Kad pasaule ir pilna ar ilūzijām un neizrisinātām idejām, Māsas Valujevas mainīs laika jēdzienu - liks mums aizdomāties par pasauli, kurā pulksteņa tikšķi neizraisa sirds aritmiju un nepārņem mūsu prātus. Liks uz desmit minūtēm apstāties un sajust smilšu pulksteņa maigi plūstošo līniju. No pasaules ritma uz desmit minūšu pauzi.

Smilšu pulkstenis māksliniecēm asocējas ar stāvoklis, kad cilvēks sāk apzināties esošā momenta nozīmi. Caur Martas fotogrāfiju spēku un Viktorijas mākslas darbiem mēs patiesi sāksim saprast, cik dārgs ir katrs mirklis un nevienam nav tiesības to traucēt.

Marta Valujeva (1985) ir fotomāksliniece, kuru interesē tēmas, kas ir saistītas ar sevis un apkārtējo cilvēku, draugu izzināšanu. Piedaloties vairākās grupu izstādēs, māksliniece ir attīstījusi savu individuālo stilu un telpas uztveri.

Viktorija Valujeva (1986) izceļas ar asu šodienas realitātes izpratni, ko ar atbilstošiem izteiksmes līdzekļiem, poētiski ataino savos mākslas darbos. To parāda radošie panākumi autorei piedaloties neskaitāmos vietējā mēroga un starptautiskos mākslas pasākumos.

Izstādi galerijā "Krāsu Aplis" varēs apskatīt līdz 10.novembrim.