9. janvārī Valmieras Kultūras centrā, atklājot fotokonkursa "Valmiera četros gadalaikos" izstādi, tika paziņoti un apbalvoti arī konkursa uzvarētāji. Balvas fotogrāfiem pasniedza Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece Vaira Dundure, kā arī pašvaldības izpilddirektora vietnieks un konkursa žūrijas komisijas priekšsēdētājs Aigars Vītols.

Pirmo vietu un naudas prēmiju 100 latu apmērā ieguva Klāvs Vasiļevskis par fotogrāfiju "Valmieras centrs Saulgriežu rītā". Šis darbs tika atzīts arī par skatītāju simpātiju elektroniskajā balsojumā konkursa vasaras posmā. Saņemot apbalvojumu, autors uzsvēra: "Esmu priecīgs un jūtos pagodināts, jo šajā konkursā piedalījos pirmo reizi, iesniedzot tikai četras fotogrāfijas. Ceru, ka arī nākotnē radīsies labas un interesantas idejas, ko varēšu realizēt savās fotogrāfijās."
Otro vietu par fotogrāfiju "Baltie krusti" un 75 latu naudas balvu ieguva Ģirts Pakalns, kurš konkursam kopumā bija iesniedzis piecas fotogrāfijas. Autors savā darbā bija iemūžinājis 11. novembra svinīgo pasākumu par godu Lāčplēša dienai, un, saņemot apbalvojumu, fotogrāfs pateicās žūrijai un visiem pārējiem, kas viņa darbu bija tik augstu novērtējuši.

Par trešās vietas ieguvēju konkursa žūrija atzina Aivja Stračinska fotogrāfiju "Emocijas Kazu krācēs", par ko autors saņēma 50 latu naudas prēmiju. Kopumā A. Stračinskis konkursam bija iesniedzis 40 darbus, un 14 no tiem tika izvēlēti izstādei. Autors līdz šim ir ļoti aktīvi piedalījies Valmieras pilsētas pašvaldības rīkotajos fotokonkursos, kuros iegūtas arī godalgotās vietas: "Šī bija ceturtā reize, kad piedalījos Valmieras fotokonkursā. Pagājušajā gadā ieguvu 1.vietu, un esmu priecīgs, ka arī šogad žūrija novērtējusi manu darbu," teica fotogrāfs.

Pēc skatītāju balsojuma interneta vidē, par rudens posma uzvarētāju kļuva Andris Ķesteris ar fotogrāfiju "Miers". Konkursa ziemas kārtā visvairāk skatītāju balsu saņēma Jāņa Bušmaņa darbs "Labrīt, Valmiera!", bet par pavasara posma uzvarētāju skatītāji atzina Jāņa Bērtuļa fotogrāfiju "Tulpju laiks". Visi skatītāju simpātiju autori saņēma veicināšanas balvas no Valmieras Drāmas teātra un kinoteātra "Gaisma".

Kopumā fotokonkursam tika iesniegtas 330 fotogrāfijas, ko iemūžinājuši 20 fotogrāfi. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šis konkurss norisinājās četros posmos atbilstoši gadalaikiem – ziema, pavasaris, vasara un rudens. Žūrija, izvērtējot iesniegtos darbus, atlasīja tos, kuri bija mākslinieciski kvalitatīvi un kuros Valmiera atspoguļota kā tūrisma pilsēta.
Izstāde Valmieras Kultūras centrā būs apskatāma līdz 29. janvārim, un tajā kopumā izstādītas 90 fotogrāfijas.