PaaudzesNo janvāra beigām Rīgas ielās vērojama neparasa parādība — vides izstāde. Vides reklāmas stendos ir izvietotas fotogrāfa Māra Kiseļova (www.marimoart.lv) projektam "Paaudzes" uzņemtās fotogrāfijas. Tie ir 19 zināmu un autoritatīvu personu portreti, kuros viņi parādīti kopā ar saviem bērniem. Blakus attēliem var iepazīties ar varoņu pārdomām par to, kādu viņi redz nākamo paaudzi un ko viņi gribētu tai nodot un novēlēt. Vides izstāde "Paaudzes" notiek ar uzņēmuma Clear Channel atbalstu.

Māra Kiseļova izstāde "Paaudzes" iziet pilsētas ielās. Ar šādu neparastu ekspozīciju projekta autors vēlas likt ikvienam garāmgājējam aizdomāties par to, ko viņš var darīt, lai apkārtējā jaunā paaudze izaugtu par cienījamiem cilvēkiem. "Mūsu projektā ir iesaistījušās unikālas personas, kas piekrita dalīties savās dziļākajās atziņās par tēvu un dēlu problēmu. Es gribētu, lai mūsu varoņi iedvesmo pēc iespējas vairāk cilvēku, tāpēc nolēmu nedaudz neparastā veidā turpināt izstādi "Paaudzes", izvedot to ārpus vienas telpas ietvariem," norāda fotogrāfs Māris Kiseļovs.

Unikālā vides izstāde ir iespējama, pateicoties uzņēmuma Clear Channel atbalstam. "Projekts "Paaudzes" atklāj agrāk nebijušas vides reklāmas perspektīvas: kāpēc gan pilsētas vide nevarētu kļūt par savdabīgu, visiem pieejamu izstāžu zāli, kas ar ideju mākslu vairo mākslu dzīvot?" saka Everita Ušacka, Clear Channel Latvia valdes locekle.

Vides izstādes “Paaudzes” ietvaros uz Rīgas ielām var redzēt tādu cilvēku portretus, kā uzņēmēja Marika Ģederte, televīzijas raidījumu vadītāja Natālija Vasiļjeva, uzņēmēja un televīzijas raidījumu vadītāja Gundega Skudriņa, dziedātāja Diāna Pīrāgs, dialogu dizainers un notikumu vadītājs Valdis Melderis, šefpavārs Māris Jansons, kulinārijas eksperte Signe Meirāne, televīzijas raidījumu vadītāja Anna Rozīte, smalko aprindu dāma Svetlana Loeva, uzņēmēja Elita Drāke, maratoniste Jeļena Prokopčuka, profesore, Dr. paed. Inta Brikše, teātra aktieri Darja Podoļako un Anatolijs Fečins, pasniedzēja un sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Lejiņa (Adamss), modes māksliniece Anna Ledskalniņa, teātra un kino aktieris Jakovs Rafalsons, dietoloģe Lolita Neimane, režisore Ināra Kolmane, teātra un kino aktieris Ģirts Ķesteris.

Ikviens, kas vēlas aplūkot visas fotogrāfijas vienkopus, var to izdarīt t/c Galerija Centrs līdz 31. janvārim.

Jaunumi un sīkāka informācija par projektu “Paaudzes” tiks publicēta lapās www.marimoart.lv un http://www.facebook.com/MARIMOart. Turpat var atrast arī videointervijas ar projekta dalībniekiem.