Sestdien, 29. jūnijā, plkst. 18:00 Jūrkalnē pop-up mākslas telpā "jūrK" tiks atklāta Romana Korovina izstāde "Liesma groziņa formā". Izstādē redzamajās fotogrāfijās un video darbā autors ar sev raksturīgo humora devu fiksējis realitātē novērojamas parādības – ikdienišķas un nesarežģītas darbības, sadzīves ainas, it kā ne ar ko nenozīmīgas, bet mākslinieka redzējumā fascinējošas ainavas. Fotogrāfijām raksturīgas simetriskas kompozīcijas, ģeometrizācija, amizanti izvēlēti objekti un to sakarības.

Romans Korovins savas fotogrāfijas un gleznas rada kā vizuālu poēziju un stāstus. Liela nozīme katra stāsta atklāšanā ir darbu nosaukumiem. Tie skatītāju vada pa autora domu labirintiem un neļauj nomaldīties sevis un sabiedrības radītājas uztveres klišejās. Ne mazāk svarīgu nozīmi ieņem arī darbu izvietojums telpā. Katrā izstādē autors mēģina apvienot savas gleznas vai fotogrāfijas ar interjerā esošajām detaļām – elektrības rozetēm, vadiem, logiem, rokturiem utt., kas rezultātā kļūst par pilntiesīgu izstādes sastāvdaļu.

Autoru neinteresē tehniska virtuozitāte, viņa mākslā nav vietas snobismam un stereotipiem. No visām pasaulē un mākslā eksistējošajām lietām viņš izvēlas sirsnību, bērnišķību, naivumu savienojumā ar "pancisku" nepaklausību. Mākslinieka darbus raksturo spontanitāte, raupjums, šķietama neveiklība un askētisms.

Romans Korovins (1973) absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļu 1997. gadā. Kopš 2004. gada viņam bijušas 8 personālizstādes. Autors pazīstams un tiek saistīts ar daudziem un dažādiem Latvijas kultūras vides dalījumiem un grupām, piemēram, tekstgrupu "Orbīta", Vilks Production studiju, Latvijas fotomākslinieku eliti, kas regulāri tiek prezentēta ārvalstīs, u.tml., taču vienlaicīgi Romans Korovins stāv ārpus tiem, nesaistoties ne ar vienu līdz galam. Vairāk www.romankorovin.com