Raivo Freimanis "Dabas terapija"25.oktobrī plkst. 16.00 Tukuma pilsētas Kultūras nama kamīnzālē organizatori ielūdz ikvienu uz Jelgavas fotomākslinieka Raivo Freimaņa personālizstādes "Dabas terapija" atklāšanu.

R.Freimanis ir piedalījies daudzās fotoizstādēs Latvijā kā arī Lietuvā kopā ar citiem foto māksliniekiem, gan arī veidojis savas personālizstādes. Februārī Raivo foto stāsti pirmajā personālizstādē "Četri gadalaiki" Jelgavas pilī priecēja jelgavniekus, bet aprīlī Eiropas Savienības mājā Rīgā bija skatāma otrā personālizstāde "Nekur nav tik labi kā mājās...".

"Dabas terapija" būs Raivo Freimaņa trešā personālizstāde, un to varēs aplūkot no 25.oktobra līdz 30.novembrim.

Krāsu terapijas vēsture sākās jau tad, kad cilvēki pamanīja saules staru dziedinošo iedarbību, un mūsdienās arī oficiālā zinātne atzīst krāsu terapijas metodes. Dziedē informācija, krāsas, ko mēs uztveram ar acīm. It īpaši, ja tie ir skaisti dabas skati. Dabas skati nomierina, relaksē un ļauj uz dzīvi skatīties ar pozitīvāku skatu. Tāpēc šajā gada tumšākajā un drūmākajā laikā, kad visapkārt dominē pelēkais tonis, Latvijas dabas skaistumu atspoguļojošie krāsainie fotostāsti sniegs pozitīvas emocijas un priecēs ikvienu fotoizstādes apmeklētāju. Dabas skati būs aplūkojami visu četru gadalaiku griezumā.

Saruna ar pieredzes bagāto fotogrāfu atklāj: "Ar fotografēšanu aizraujos jau no bērnības. Esmu fotografējis ar dažādu marku fotoaparātiem dažādās tehnikās. Pamatā ir jābūt profesionālam darbam un profesionālai foto tehnikai. Ir vajadzīga prasme notvert īsto mirkli, ko atainot bildē. Protams, svarīga ir arī kompozīcija, bilžu asums, krāsu gamma, bet vissvarīgākais ir vēstījums.

Dabas skati parasti tiek notverti mirkļa iespaidā - eju, redzu, tveru pēc fotoaparāta un ir! Man pašam patīk bildes ar stāstu, tādas, kas rosina iedziļināties, domāt un sajust. Cenšos bildi uzreiz notvert tādu, kāda tā būs redzama skatītājiem. Neaizraujos ar bilžu apgriešanu, garu pēcapstrādes procesu un foto efektiem, jo tā zūd bildes sākotnējā kvalitāte.

Dabas skati top no pamatdarba brīvajā laikā, jo pamatā esmu kāzu, kristību un dažādu kultūras pasākumu fotogrāfs."

Fotomākslinieks R. Freimanis vairākus gadus ir strādājis par fotogrāfu un fotoreportieri preses izdevumos "Jūrmalas Nedēļa", "Mājas dakteris", "40+" un citur, fotografējot dažādus cilvēkus un nozīmīgus kultūras dzīves pasākumus, piemēram, Siguldas Opermūzikas svētkus, festivālus "Summertime" un "Jaunais Vilnis".

Bildes publicētas arī laikrakstos "Siguldas elpa", "Zemgales Ziņas" un portālos www.zz.lv, www.sigulda.lv, www.jelgavniekiem.lv, www.llu.lv, www.jelgavasvestnesis.lv u.c.

Ar fotomākslinieka Raivo Freimaņa radošo biogrāfiju var iepazīties un viņa darbus aplūkot mājaslapā: www.freimanafoto.lv

Tālrunis: 27174017