Raivo Freimaņa izstādes afišaFlorencē ir atklāta fotomākslinieka Raivo Freimaņa darbu izstāde. Tā priecēs fotomīļus vēl trīs nedēļas.
Apmeklētāji ar lielu interesi iepazīst Rīgas, Rundāles, Turaidas un Jelgavas skatus. Viņus īpaši saista mūsu zemes tradīciju atainojums - Latvijas Piena, maizes un medus svētki, Līgo tradīcijas Turaidā, Jelgavas Pilsētas svētki, Gaismas festivāls "Staro Rīga" un Rīgas pilsētas svētki foto mākslinieka skatījumā. Attēlu apraksti angļu valodā sniedz informāciju par atainotajiem cilvēkiem, objektiem vai norisēm. Ar īpašu sajūsmu apmeklētāji raugās uz iemūžinātajām ledus skulptūrām, kas pēc ikgadējā Ledus skulptūru festivāla Jelgavā, turpina dzīvot Raivo uzņēmumos. Itāļiem ļoti interesē arī Latvijas un Itālijas kultūrvēsturiskās saiknes, kas izpausmi radušas B. Rastrelli projektētajās celtnēs- Rundāles un Jelgavas pilīs.


Raivo itāļiem ir atvedis arī Latvijas dabas ainavu uzņēmumus, jo daba viņam sniedz iedvesmu mākslas fotogrāfiju radīšanai, kā arī relaksācijas iespējas pēc intensīvas darba nedēļas. Caur tēliem, gaismu, ēnu, krāsu un formu viņa darbi stāsta par skaistumu dabā, kas veldzē un dod prieka dzirksti nogurušam prātam un dvēselei. Autors piedāvā ielūkoties, kādās krāsās mirdz pasaule, kuru viņš redz sev apkārt.
Savu talantu un prasmes Raivo Freimanis ir izkopis, pilnveidojot radošo darbību daudzu gadu garumā. Viņš ir pazīstams ne tikai Latvijā, bet arī vairākās ārvalstīs- Somijā, Japānā, Portugālē, Polijā, Lietuvā. Šīm valstīm nu ir piepulcējusies arī Itālija. Raivo ir piedalījies 20 kopizstādēs un iekārtojis 5 autorizstādes. Personālizstādei Florencē drīz sekos nākošā ekspozīcija, kas top sadarbībā ar Kanādas, Francijas, Krievijas un Japānas foto māksliniekiem. Viņš uzskata, ka māksla spēj nojaukt robežas starp valstīm un cilvēkiem.
Raivo foto galerijas ir daudzveidīgas- tajās redzami arī ārvalstu diplomāti (piemēram, Francijas un Kanādas vēstnieki, vairāki Francijas vēstniecības atašeji), izcilas Latvijas personības (O. Spārītis, I. Lancmanis, R.Pauls u.c.), spilgti notikumi Latvijas kultūras dzīvē. Ievērojamu vietu Raivo profesionālajā darbībā ieņem kāzu un kristību iemūžināšana, jo šie notikumi, būdami mīlestības un pozitīvu emociju piestrāvoti, ilgstoši paliek atmiņā arī fotomāksliniekam. Turklāt, tie prasa īpašu profesionālo meistarību un ļauj apliecināt sevi kā radošu personību.
Tuvāka informācija par fotomākslinieku: www.freimanafoto.lv

Raivo Freimaņa izstāde

Raivo Freimanis