Veronikas Simoņenkovas personālizstāde DIĀNA17. decembrī plkst. 18.00 Jūrmalas pilsētas muzejā tiks atklāta Veronikas Simoņenkovas pirmā personālizstāde – "Diāna". Izstādē tiks eksponētas labākās bildes, kuras autore ir iemūžinājusi gada garumā. Fotogrāfijās varēs ieraudzīt meitenes ikdienas dzīvi un grūtības, ar kurām viņa saskaras, braucot uz mācībām, mūzikas nodarbībām un mājām.
Esmu pamanījusi, ka Latvijā ir atšķirīga attieksme pret cilvēkiem ar kustību traucējumiem, pārsvarā tā ir negatīva. Šī problēma mani neatstāja vienaldzīgu, tāpēc esmu izveidojusi fotogrāfiju sēriju par meiteni, kura neskatoties uz savām ierobežotajām pārvietošanās iespējām - nepadodas, bet pilnveido sevi. Dzied korī, mācās augstskolā, strādā un iedvesmo citus jauniešus nebaidīties būt tādam kāds esi. Diemžēl, grūtības viņai sagādā nesakārtota vides pieejamība, bet Diāna nepārdzīvo, jo blakus viņai vienmēr ir mīloši vecāki un uzticami draugi, kuri ir gatavi jebkurā situācijā atbalstīt un palīdzēt meitenei pilnvērtīgi dzīvot šajā diskriminējošā pasaulē.
"Prieks, ka Veronika Simoņenkova savā personālizstādē pievērsusies sabiedriski ļoti nozīmīgai tēmai – cilvēkiem ar kustību traucējumiem un viņu iespējām. Veronika par to domā, tas viņu satrauc un caur savu fotoobjektīvu viņa mēģina rādīt to citiem. Uzskatu, ka ikviena aktīva pozīcija sabiedrības kopīgās telpas uzlabošanā dod savu pienesumu. Arī personālizstāde "Diāna" to noteikti dos." – uzskata "Fonda Nāc līdzās!" vadītāja Sarma Freiberga.
Veronika Simoņenkova dzimusi 1987.gadā 5.decembrī, Krievijā. 2012.gadā beigusi Birutas Mageles starptautisko stilistu skolu, Profesionālo Foto skolu un ieguvusi specializāciju - fotogrāfs. No 2012. gada kļuvusi par fotostudijas „Aspazija" biedru, bet no 2015.gada – "Tautas mākslas fotostudijas RVR" dalībniece. Pašlaik mācās Latvijas Kultūras akadēmijas Latvijas Kultūras koledžas pēdējā kursā un apgūst kultūras menedžmentu ar specializāciju fotogrāfijā. Līdz šim jau ir piedalījusies 13 grupas izstādēs un vairākos fotokonkursos. Fotogrāfes iecienītākais žanrs ir portrets, jo cilvēks ir unikāla būtne, kuru katru reizi gribas iepazīt no jauna, atklāt viņa raksturu un nofiksēt mirkli.
Veronikas Simoņenkovas personālizstāde – "Diāna" no 17. decembra līdz 2016. gada 3. janvārim skatāma Jūrmalas pilsētas muzejā, Tirgoņu iela 29, Majoros, Jūrmalā.
Darba laiks: P., O. – slēgts, T. – Sv. No 10.00 – 17.00. Ieeja – bez maksas.

"Cerība izgaist" foto Veronika Simoņenkova

Pārdomu brīdis foto Veronika Simoņenkova

Smaguma nasta foto Veronika Simoņenkova