RFM open callFestivāls Rīgas Fotomēnesis sadarbībā ar JCDecaux izsludina fotogrāfiju konkursu par tēmu Teritorijas, robežas un savienojumi. Iesūtītās fotogrāfijas vērtēs starptautiska žūrija, un izvēlētie darbi tiks iekļauti fotoizstādē Rīgas pilsētvidē 2016. gada maijā, izmantojot JCDecaux reklāmas stendus.
Lai veicinātu autorfotogrāfijas ienākšanu pilsētvidē, festivāls Rīgas Fotomēnesis aicina fotogrāfus no visas pasaules iesūtīt jau gatavas vai izveidot jaunas fotogrāfijas saistībā ar izstādes tēmu. Tā ir iespēja fotogrāfiem savus darbus parādīt plašākai publikai Baltijas lielākajā pilsētā un piedalīties vienā no galvenajiem foto pasākumiem reģionā! Fotogrāfi tiek aicināti interpretēt konkursa tēmu atbilstoši viņu personīgajai pieredzei. Konkursa organizatori ir atvērti un ieinteresēti redzēt tēmas interpretācijas gan kā dziļi personīgus un privātus stāstus, gan kā kritiskus sociālpolitiskus vēstījumus par lokāliem un globāliem notikumiem. Konkursā iesūtītos darbus vērtēs slavenais zviedru fotogrāfs un kurators JH Engstrēms, Šveices fotožurnāla YET redaktors Salvatore Vitale, Minskas Fotomēneša direktors Andrejs Lenkevičs, lielākā Anglijas fotofestivāla FORMAT direktore Luīze Klementsa, Helsinku HOP fotofestivāla direktors Rui Prata, Krievijas interneta žurnāla photographer.ru redaktors Andrejs Bezukladņikovs, kā arī JCDecaux Latvija direktore Jeļena Brokāne. Fotogrāfijas konkursam iespējams iesūtīt festivāla mājas lapā www.rigaphotomonth.com līdz 2016. gada 1. februārim. Uzvaretāju darbi būs skatāmi nākamgad maijā festivāla Rīgas Fotomēnesis 2016 laikā.
Rīgas Fotomēnesis ir lielākais fotofestivāls Latvijā, kurš norisinās kopš 2014. gada. Festivāla mērķis ir veidot Rīgu par starptautiski ievērojamu fotogrāfijas platformu, kur satiekas Ziemeļu, Baltijas un Austrumeiropas valstu fotogrāfija, radot pamatu domu apmaiņai un jaunām idejām. Rīgas Fotomēnesi 2016 organizē biedrības Rīgas fotomēnesis, ISSP, žurnāls Foto Kvartāls sadarbībā ar citiem partneriem Latvijā un ārvalstīs.