Raivo un puisis ar Brīvības statujas uzņēmumu rokāsDaugavas Vanagu namā, Londonā, 72 Queensborough Terrace no 27.11.2015 līdz 31.01.2016 foto draugus priecē Latvijas fotogrāfa Raivo Freimaņa fotoizstāde "Mūsu Latvijas sajūtas". Tā tapa, māksliniekam dodoties foto ekspedīcijās pa mūsu Dzimtenes skaistākajām vietām, iegriežoties arī lauku sētās un iemūžinot čaklos darba darītājus viņu ikdienas gaitās.
Izstādes atklāšanas pasākumā latviešu apvienības Londonā "LaLondas" vadītājs Pēteris Baumans raksturoja Raivo radošo darbību, akcentējot viņa darbu atpazīstamību ne tikai tuvās zemēs (Latvijā, Lietuvā un Polijā), bet arī tālās zemēs (Japānā, Portugālē, Somijā, Itālijā). Un nu mūsu Latvijas sajūtas ir rodamas tepat Londonā, atzina P. Baumanis. Fotogrāfa veikums bijis redzams 22 kopizstādēs un 7 personālizstādēs.
R. Freimanis pateicās Daugavas Vanagu namam un "LaLondai" par iespēju parādīt savus darbus Londonā un pastāstīja, kā veidojies viņa ceļš uz fotomākslas pasauli, kad pirmās bildes tapa ar foto kameras "Smena" palīdzību un daudzas negulētas naktis tika aizvadītas, attīstot foto filmiņas un izgatavojot fotogrāfijas. Tagad foto mirkļus Raivo tver ar "Nikon 600".
Izstādē ir iekļauti 30 darbi, bet atklāšanas pasākumā, fonā skanot latviešu mūzikai, tos papildināja vizuālā prezentācija, uz ekrāna parādot vēl vairākus desmitus uzņēmumu: latviešu tradīcijas, Latvijas dabas skatus, lauku dzīves ainas, kāzas un portretus. Kāzas Raivo iemūžina ar īpašu prieku, jo tās sniedz daudz saviļņojošu emociju gan jaunajam pārim un kāzu viesiem, gan arī fotogrāfam.
Vakars aizritēja sirsnīgās sarunās par fotomākslu un arī par latviešu dzīvi Lielbritānijā un Latvijā, jo mēs visi esam piederīgi Latvijai.
Pasākuma gaitā mundru noskaņojumu radīja interesantas foto spēles. Piemēram, bija jāatpazīst fotogrāfijās uzņemtās Latvijas skaistākās vietas. Tie, kuri šo uzdevumu veica visātrāk un pareizi, saņēma balvas no fotogrāfa. Gardus smieklus izraisīja foto spēle "Kas es esmu?", kad spēles dalībniekam ar jautājumu palīdzību bija jāuzmin, kas attēlots fotogrāfijā, kas novietota viņam/ viņai uz muguras. Vakara dalībnieki aizrautīgi salika puzli ar Jūrmalas skatu, izdomāja interesantus nosaukumus amizantām bildēm. Bet jautrība un emocijas sita īpaši augstu vilni, kad tika izsolītas divas fotogrāfijas ar mākslinieka autogrāfu.
Pēc izstādes slēgšanas Raivo savus darbus dāvinās Daugavas Vanagu fonda namam Londonā tā interjera papildināšanai.
Pasākumu organizēja: latviešu apvienība Londonā "LaLonda".