Kristīne Madjare8. septembrī Latvijas Fotogrāfijas muzeja 2. stāva izstāžu zālē tiks atklāta fotogrāfes Kristīnes Madjares izstāde "Iekšzeme".
Fotosērija "Iekšzeme" ir dokumentāls stāsts par Skrundu, vietu, kura pēc Padomju Savienības sabrukuma ir mainījusi identitāti. Autore savās fotogrāfijās un zīmējumos pievēršas pilsētas nomales un lauku teritorijas un tās iedzīvotāju pētniecībai. "Iekšzeme ir intuitīvs mēģinājums atspoguļot Latvijas mazpilsētu Skrundu, manu ģimeni un dzimtās mājas, izmantojot gan fotogrāfijas, gan zīmējumus. Šīs vietas klusums mani piesaista un liek atgriezties atkal un atkal. Tā ir pasaule pasaulē, kuru raksturo klusums, tukša ainava, smags un pacietīgs cilvēku darbs. Man interesē cilvēki, kuri ir izvēlējušies palikt un veidot savu dzīvi tur, par spīti vietas vienkāršumam un gausumam. Zīmējot es domāju par to pašu ideālo ainavu, kuru cenšos atrast ar fotogrāfijas palīdzību. Taču, paņemot rokās zīmuli, manā iztēlē rodas vietas, kurās nekas nav noticis un nekas arī nenotiks, pretēji fotogrāfijai, kurā mani interesē brīdis, kad kaut kas jau ir bijis. Daudz svarīgāk ir atrast pareizo jautājumu, nevis atbildi," stāsta autore. Projektu "Iekšzeme" izstādīšanai Fotogrāfijas muzejā izvirzīja starptautiska žūrija, kuras sastāvā bija 12 Eiropas fotogrāfijas jomas pārstāvji.
Kristīne Madjare ir studējusi fotogrāfiju Tartu mākslas koledžā, zināšanas papildinot Eiropā atzītajā Internacionālajā Fotogrāfijas vasaras skolā (ISSP) Latvijā, kā arī Hannoveres Lietišķo zinātņu un mākslas universitātē Vācijā. Kopš 2009. gada viņa piedalās grupu izstādēs Latvijā, Igaunijā un Vācijā. Šobrīd autore dzīvo un strādā Rīgā.
IZSTĀDES ATKLĀŠANA PAREDZĒTA 8. SEPTEMBRĪ, 2016. GADĀ, PLKST. 17:00 LATVIJAS FOTOGRĀFIJAS MUZEJĀ, MĀRSTAĻU IELĀ 8 (IEEJA NO ALKSNĀJA IELAS)