foto: Kārlis BergsCeturtdien, 22. martā, plkst. 18:00 Latvijas Fotogrāfijas muzejs ielūdz uz sarunu vakaru un izstādes "Re, ko Dievs sadarījis" aplūkošanu kopā ar autoru – fotogrāfu Kārli Bergu. Maksa par ieeju 1,50 eiro (izstādes ieejas cena).
Kārļa Berga personālizstāde "Re, ko Dievs sadarījis" ir fotogrāfiju sērija – konceptuāls vēstījums par to, ka šobrīd cilvēki, pateicoties mūsdienu tehnoloģijām, ir pastāvīgā tiešsaistē un ļoti ātri sasniedzami. Izstādē var apskatīt darbus, kas tapuši laikā no 2016. līdz 2017. gadam. Šī izstāde parāda izmaiņas Latvijas sabiedrībā un pat dabas ainavās, kuras cilvēki paši vairs nemana.
Projekta mērķis ir aicināt cilvēkus paskatīties uz šā brīža pasaules tehnoloģiju attīstības pakāpi un padomāt par sabiedrības nepārtraukto esību online (tiešsaistē). Cilvēki ir vienmēr gatavi komunicēt ar dažādu gadžetu starpniecību, zvanot, sūtot ziņas un e-pastus, parādot savas ikdienas gaitas fotogrāfijās un video, bet tikai retais domā par to, kas priekš tā visa ir nepieciešams, lai cilvēki varētu jebkurā laikā un vietā sazināties viens ar otru. Projekts nav iecerēts kā kritika, bet gan kā iespēja paskatīties, kur sabiedrība šobrīd nonākusi savā attīstībā, un padomāt, kādas varētu būt tālākās attīstības iespējas un veidi.
Kārlis Bergs (1990) ir latviešu fotogrāfs, kas studējis fotogrāfiju Andreja Granta meistarklasē un ISSP skolā (2011-2013). Viņš ir mācījies vienu gadu Čikāgas Mākslas institūta skolā, vēlāk pārgājis uz Braitonas Universitāti, lai iegūtu bakalaura grādu tēlotājmākslā. Savā darbā viņš cenšas pētīt to, kas padara mūs par cilvēkiem, viņš attēlo neizskaidrojamo saiti, kas mūs visus vieno. Jaunajam fotogrāfam ir iznākušas jau divas fotogrāmatas – "Between the Lake and the Sea" (2014) un "Once a Dream Did Weave a Shade" (2017). Abas grāmatas viņš veidojis pats savām rokām, šujot un līmējot tipogrāfijā nodrukātās loksnes. Pirmajā autors dokumentējis zvejnieku ikdienu Bērzciemā pie jūras, bet jaunākajā grāmatā reflektē par cilvēku kaislību pret futbolu. Viņa darbi publicēti arī izdevumā "Latvijas fotogrāfija 2017".