Kalpot2019. gada 15. martā plkst. 18.00 tiks atklāta FOTOTELPA kursu absolventes un fotogrāfes Intas Rubenkovas fotoizstāde "Kalpot", kas veltīta mūsdienu slimībai – veģetatīvajai distonijai.
Izstādē aplūkojamas 10 fotogrāfijas, kas ataino dažādu, savā starpā nesaistītu uzņēmumu vides reklāmas. Inta Rubenkova tās apvienojusi vienā stāstījumā, liekot skatītājam aizdomāties par vēstījumu – kalpot sev, nevis veģetatīvajai distonijai.
"Kad sāku fotografēt, pamanīju daudzas detaļas un nianses. Nebija vairs, kā dziedāja Gustavo dziesmā: "Stabs, stabs, koks, koks, žogs, žogs.....", bet parādījās plašāks redzējums uz pasauli, un vides reklāmas man jau sen "iekrita acīs". Nevis tāpēc, ka es būtu šo reklamēto uzņēmumu potenciālā kliente, bet tāpēc, ka sāku pievērst uzmanību reklāmas detaļām. Noslēdzot kursa darbu, zināju, ka vēlos bildēt vides reklāmas, vien sākotnēji nebija skaidrs vēstījums, kas ar tām saistīts," stāsta Inta Rubenkova.
Topošā fotogrāfe atrada pavedienu, pateicoties vides reklāmai, un veidoja savu stāstu saistībā ar veģetatīvo distoniju. Inta Rubenkova uzskata, ka reklāma ir viens no efektīvākajiem instrumentiem, kas iedarbojas uz cilvēka prātu, un ar fotogrāfiju vēlējās parādīt, kā tam nepakļauties.
Fotogrāfes mākslas darbi ir vides reklāmas, kas uzņemtas, izmantojot citu radošo grupu darbaspēku un prātus – reklāmas un sabiedrisko attiecību speciālistu, grafisko dizaineru un kompāniju vīziju radītāju ilgstošu darbu.
Inta Rubenkova dzimusi 1983. gadā Rīgā, beigusi Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes sabiedrisko attiecību nodaļu. Intas ikdiena saistīta ar ģimenes uzņēmumu – garšvielu veikalu "Avokado".
Pirmo reizi ar mūsdienu slimību – veģetatīvo distoniju – viņa sastapās ģimenē, un, pateicoties darbam veikalā, sāka fotografēt. "Ar šo slimību saskaras daudzi un to var ieraudzīt gandrīz visur. Tiekam neapzināti mudināti kalpot kaut kam, un beigās izrādās, ka kalpojam veģetatīvai distonijai," stāsta Inta Rubenkova.
Izstādes atklāšana 2019.gada 15.martā, plkst.18:00, FOTOTELPA izstāžu zālē Rīgā, F. Sadovņikova ielā 39 (ieeja caur veikalu "Master Foto").
Izstāde apskatāma pirmdienās, trešdienās un piektdienās no plkst.11.00 līdz plkst.18.00, līdz šā gada 5.aprīlim.
FOTOTELPA ir pieredzējušā fotogrāfa un pedagoga Mārtiņa Vanaga izveidota vide, lai veicinātu jauno fotogrāfu un mākslinieku radošo darbību. FOTOTELPA piedāvā izstāžu zāli, fotoceļojumus un fotopiedzīvojumus dažādās pasaules valstīs, analogās fotogrāfijas laboratoriju, kurā ikviens var attīstīt bildes vairākās interesantās tehnikās, kā arī dažādus aizraujošus seminārus un apmācības fotogrāfijā.