Inta Ruka Amālijas iela 5aApgāds "Neputns" izdevis albumu "Amālijas iela 5a" ar Intas Rukas fotogrāfijām, kurās attēloti vienuviet dzīvojoši cilvēki sev ierastā vidē un apstākļos. Attēlus papildina Irēnas Bužinskas, Jāņa Rokpeļņa teksti un ziņas par mākslinieci.

Inta Ruka arī jaunākajā fotogrāfiju kolekcijā ir palikusi uzticīga savai radošās darbības metodei jeb, mākslas zinātnieka Eduarda Kļaviņa vārdiem runājot, "kontemplatīvajam antropocentrismam". Piecās vasarās – laikā no 2004. līdz 2008. gadam – kā parasti fotografējot vienīgi dabiskā dienasgaismā uz melnbaltajām filmām, viņa ir radījusi darbu ciklu par vienas mājas iedzīvotājiem. Tie ir dokumentāli precīzi portreti, kas vienlaikus demonstrē autores dziļi personisku un iejūtīgu attieksmi pret vienkāršu cilvēku.

120 darbi no fotogrāfiju kolekcijas "Amālijas iela 5a" ir atlasīti Intas Rukas personālizstādei Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā.

Mākslinieks Juris Petraškevičs. Grāmatas apjoms: 72 lpp, puscietais sējums, tā izdota ar Valsts kultūrkapitāla fonda un "Baukunst Galerie and the artist" atbalstu.

Grāmatu var iegādāties labākajās Latvijas grāmatnīcās, galerijā "Istaba", izdevniecībā "Neputns" un interneta veikalā www.neputns.lv.