Eiropas Darba drošības un veselības aizsardzības aģentūra EU-OSHAEiropas Darba drošības un veselības aizsardzības aģentūras (EU-OSHA) organizētā Viseiropas fotokonkursa pieteikumu iesniegšanas termiņš strauji tuvojas. Pēdējie pieteikumi, kuru pamatā ir drošas un veselīgas darbavietas, vēl tiek pieņemti līdz 2009.gada 15.augustam. Ievērojamu interesi par konkursu līdz šim ir izrādījuši pilsoņi no visas Eiropas Savienības, kopumā iesniedzot jau 500 pieteikumu.

Konkurss ar nosaukumu Kāds ir jūsu priekšstats par drošību un veselībai nekaitīgu darbu? ir svarīga EU-OSHA Drošu darbavietu kampaņas sastāvdaļa. Kampaņas mērķis ir popularizēt darba drošību un veselību visās dalībvalstīs. Konkursā Eiropas pilsoņi tiek aicināti izteikties radoši un atspoguļot savu interpretāciju par drošību un veselību darbavietā. Dalībnieki var iesniegt pieteikumus par jebkādu ar darbu saistītu tematu, īpaši akcentējot drošu un veselīgu darbavietu pozitīvās vērtības un ietekmi. Uzvarētāji saņems balvas 7 000 eiro kopsummā. Kampaņai ir īpaši veltīta interneta mājas lapa www.osha-photocompetition.eu, kur pilsoņi var reģistrēties un iesniegt savus pieteikumus.

Jukka Takala, EU-OSHA direktors, komentē konkursa norisi: "Ir aizraujoši vērot, kā fotokonkurss jau no paša sākuma piesaista Eiropas pilsoņu izdomu. Esam saņēmuši ievērojamu daudzumu radošu un kvalitatīvu fotogrāfiju, kurās tiek atspoguļota darba drošības un veselības nozīme cilvēkiem no visām dalībvalstīm. Es aicinu jebkuru, kas aizraujas ar fotografēšanu, piedalīties un iesniegt pieteikumu līdz 15.augustam."

Eiropas publiskais balsojums internetā favorīta noteikšanai

Viens no uzvarētājiem tiks noteikts interneta balsojumā, līdz ar to sabiedrībai ir iespēja izvēlēties savu favorītu no visiem dalībniekiem. Balva būs 1 000 eiro, balsošana konkursa mājaslapā sāksies 16.augustā un ilgs 4 nedēļas. Pārējo trīs balvu ieguvējus noteiks žūrija, kurā darbosies daži no Eiropas vadošajiem fotogrāfiem.

Žūrijas loceklis Klements Bernārs (Clemente Bernad), plaši atzīts fotogrāfs, kas īpašu uzmanību pievērš sociālām tēmām, stāsta: "Līdz šim saņemto pieteikumu līmenis ir ļoti uzmundrinošs. Ir skaidrs, ka Eiropas Savienībā ir daudzi talantīgi fotogrāfi, kas spējuši iemūžināt drošu un veselīgu darbavietu pozitīvās vērtības. Interneta balsojums būs lieliska iespēja eiropiešiem izteikt savu viedokli šajā jautājumā."

Lai uzzinātu vairāk par konkursu "Kāds ir jūsu priekšstats par drošību un veselībai nekaitīgu darbu?", apmeklējiet interneta mājas lapu www.osha-photocompetition.eu.


Piezīmes redaktoriem:
1. Eiropas Savienība ir izveidojusi Eiropas Darba drošības un veselības aizsardzības aģentūru, lai nodrošinātu informācijas plūsmu, kas saistīta ar darba aizsardzību un veselību. Ar galveno mītni Bilbao, Spānijā, aģentūras mērķis ir uzlabot strādājošo dzīves, stimulējot tehniskas, zinātniskas un ekonomiskas informācijas plūsmu starp visām ar darba drošības un veselības jautājumiem saistītajām pusēm. http://osha.europa.eu
2. Drošas darbavietas. Labas jums. Labas uzņēmumam. Eiropas riska novērtēšanas kampaņa ir EU-OSHA organizēta informatīva kampaņa visā Eiropā. Pašreizējās (2008/2009) kampaņas mērķis ir samazināt ar darbu saistītu negadījumu un saslimšanu skaitu ar labākas riska novērtēšanas palīdzību. Kampaņā īpaša uzmanība tiek pievērsta maziem un vidējiem uzņēmumiem un augsta riska sektoriem, piemēram, būvniecības, lauksaimniecības un transporta sektoriem. http://hw.osha.europa.eu

Papildu informācija
Birgita Millere (Birgit Müller) | Starptautiskie mediji | +34 94 479 35 52 | Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Marta Urutia (Marta Urrutia) | Spānijas mediji | +34 94 479 57 46 | Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Brenda Obraeina (Brenda O'Brien) | Briseles informācijas birojs | +32 2 401 68 59 | Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.