1.vieta Jānis Palulis Latvija National Awards 2016 Sony World Photography AwardsLatviešu fotogrāfs Jānis Paļulis no Īslīces ir uzvarējis prestižās Sony Pasaules fotogrāfijas balvas (Sony World Photography Award) 2016. gada Latvijas nacionālajā konkursā.
Jāņa fotoattēls "Savilkonis" tika izvēlēts kā labākais no latviešu fotogrāfu attēliem, kas iesniegti pasaulē lielākā foto konkursa Sony Pasaules fotogrāfijas balva 2016 desmit atklātajās kategorijās.

Bauskas novadā dzīvojošais fotogrāfs un uzņēmējs balvā ieguva fotokameru Sony ILCE-7M2K, un viņa fotogrāfija no 22. aprīļa līdz 8. maijam tiks izstādīta 2016. gada Sony Pasaules fotogrāfijas balvas konkursa izstādē Somerseta namā (Somerset House) Londonā. Tāpat Jāņa darbs tiks publicēts konkursa gadagrāmatā. Izstādē būs apskatāmas ne tikai uzvarētāju, bet arī visu finālistu fotogrāfijas profesionālās, atvērtās un jauniešu konkursa kategorijās, kā arī pirmā tik liela mēroga mākslas fotogrāfu dueta RongRong & inri (Ķīna/Japāna) Eiropas ekspozīcija – šie mākslinieki saņems balvu par nozīmīgu ieguldījumu fotogrāfijā.

Jānis Paļulis ar fotografēšanu nodarbojas sešus gadus, lielākoties strādājot ar macro, dabas, ainavu, kāzu un mākslas foto. Atzinību guvušais attēls uzņemts Bauskas pusē pagājušā gada maijā, iemūžinot mirkli pirms negaisa – draudīgus lietus mākoņus virs saules apspīdēta, ziedoša rapšu lauka. Runājot par uzvaru, viņš saka: "Esmu patīkami pārsteigts un ļoti priecīgs. Man ir tikai 22 gadi, tāpēc saņemt atzinību tik prestižā konkursā ir liels pagodinājums un motivācija izkopt prasmes, lai tiektos uz izcilību. Paldies konkursa rīkotājiem par sniegto iespēju!"
Pārējie godalgoto vietu saņēmēji Latvijā:
• 2. vieta — Kārlis Volkovskis;

2.vieta Karlis Volkovskis Latvija National Awards 2016 Sony World Photography Awards

• 3. vieta — Marija Rukina.

3.vieta Marija Rukina Latvija National Awards 2016 Sony World Photography Awards

Šodien Sony Pasaules gada balvas ietvaros tiek izziņoti visu 60 nacionālo balvu saņēmēji. Tādējādi no katras valsts tiek izvēlēts vislabākā fotoattēla autors. Nacionālā atlase tiek organizēta visā pasaulē — no Argentīnas līdz pat Austrālijai. Konkursā var piedalīties dažāda prasmju līmeņa fotogrāfi. Lai aplūkotu visus atzinību guvušos attēlus, apmeklējiet vietni www.worldphoto.org.
Sony Pasaules gada balva tiek pasniegta par labākajām iepriekšējā gada mūsdienu fotogrāfijām. Visu prasmju līmeņu fotogrāfiem ir iespēja piedalīties četrās konkursa kategorijās - profesionālā, atvērtā, jauniešu un studentu.