Nikon ar prieku paziņo, ka darbu pieņemšana konkursā Nikon Photo Contest 2016-2017 notiks laika posmā no 2016. gada 17. oktobrim līdz 2017. gada 27. janvārim.
Viens no pasaulē lielākajiem starptautiskajiem fotokonkursiem Nikon Photo Contest jau kopš tā aizsākumiem 1969. gadā, kas šogad norisināsies jau 36. reizi, ievieš divas jaunas kategorijas. Kategorija "Nikon 100th Anniversary" ("Nikon 100. gadadiena") izveidota par godu 2017. gadā gaidāmajai Nikon 100. gadadienai, savukārt kategorija "Next Generation" ("Jaunā paaudze") ir izveidota dalībniekiem, kas nav sasnieguši 30 gadu vecumu, lai veicinātu jaunās fotogrāfu paaudzes talantu attīstību.
Starptautiski atzītais grafikas dizaineris un radošais direktors Nevils Brodijs galvenā tiesneša amatā izvēlēts lielās ietekmes dēļ, ko viņš atstāj uz māksliniekiem, tostarp gan jaunās, gan vecās paaudzes fotogrāfiem. Par savu lomu viņš izsakās šādi: "Konkurss Nikon Photo Contest ir starptautiski atzīts kā vieta, kurā atklāt jaunus un uzlecošus talantus, kā arī meklēt bagātīgas iztēles izpausmes un iedvesmu. Es uzskatu, ka man kā galvenajam tiesnesim ir jāturpina šī lieliskā tradīcija atlasīt izcilas kvalitātes darbus, kuros parādās jaunas idejas. Mani sajūsmina iespēja redzēt, kādā veidā dalībnieki iesniegtajos darbos ir realizējuši savas lieliskās idejas un radošumu."
Konkursa Nikon Photo Contest 2016–2017 fotogrāfijas un videogrāfijas kategorijās tiks pieņemti darbi, kas uzņemti ar jebkādu digitālo ierīci, tostarp viedierīcēm¹, un videogrāfijas darbi tiks pieņemti ar garumu līdz 180 sekundēm. Konkursa Nikon Photo Contest 2016–2017 uzvarētāji tiks paziņoti 2017. gada jūlijā, un apbalvošana notiks Nikon Corporation mītnes valstī Japānā².
Darbu iesniegšanas periods
2016. gada 17. oktobris–2017. gada 27. janvāris (darbu pieņemšana noslēdzas plkst. 1:00pm pēc Japānas standarta laika (JST)).
Detalizētu informāciju par darbu iesniegšanu, kategorijām, vērtēšanu un balvām skatiet šeit: http://www.nikon-photocontest.com/
¹ Darbiem, kas iesniegti kategorijā "Nikon 100th Anniversary" ("Nikon 100. gadadiena"), ir jābūt uzņemtiem vai ierakstītiem ar Nikon aprīkojumu.
² Vieta un laiks tiks izvēlēti vēlāk.