NOOR foto aģentūra (www.noorimages.com) un Nikon Europe BV (www.nikon.com) atbalsta fotožurnālistikas (dokumentālos) fotogrāfus no jaunajiem tirgiem visā pasaulē ar organizācijas motivējošajām meistarklasēm. Nākamā programma notiks Sanktpēterburgā (Krievijā) informācijas un kultūras projektu fonda FotoDepartamentā (www.fotodepartament.ru).
22-26. marts 2010
Meistarklases būs pieejamas jauniem un centīgiem fotožurnālistikas fotogrāfiem no Baltijas valstīm, bijušām PSRS valstīm, Baltkrievijas, Krievijas un Ukrainas. Noor, Nikon un FotoDepartment ielūdz fotogrāfus iesniegt savus portfolio kā pieteikumus atlasei 2010 Noor-Nikon "Meistarlase fotožurnālistikas fotogrāfijā".

Seminārs
Meistarklases 5 dienās 15 dalībnieki kopā ar 3 NOOR aģentūras fotogrāfiem dalīsies pieredzē, strādās pie portfolio, uzlabos savas rediģēšanas spējas un mācīsies kā iegūt stāstu fotogrāfijās. Katru dienu būs intensīva komunikācija ar fotogrāfiem par tehniskajām īpašībām un par starptautiskā foto tirgus īpatnībām. Tā ir unikāla iespēja fotogrāfiem no dažādiem reģioniem iegūt zināšanas, kontaktus, iemācīties stāstīt stāstus savā valodā un attīstīs savu personīgo redzējumu. Šī meistarklase ir bez maksas; brauciena un uzturēšanās izmaksas tiks atlīdzinātas. Nepieciešamas minimālas angļu valodas zināšanas. Pieteikumi tiks gaidīti līdz 2010. gada 1. februārim. Paziņojumu par apstiprinājumu dalībnieki saņems līdz 7. februārim.
Par pārējiem noteikumiem un nepieciešamiem dokumentiem, kas jāiesniedz šim projektam, var lasīt mājas lapā fotodepartament.ru.