Jūrmalā 1.-7. augustā notiek starptautisks fotoplenērs, kurā aicināti piedalīties profesionāli fotogrāfi gan no Latvijas, gan ārvalstīm. Nedēļas laikā fotogrāfi iepazīsies ar Jūrmalu, lai veidotu fotogrāfijas par tēmu "Jūrmalas tēls" (Image of Jurmala).

Dalību fotoplenērā pieteicis David Mulholland un Collin Hawkins no Anglijas, Aidas Indriosius un Regimijus Mockus no Lietuvas, Arčils Gegenava un Levans Lekvinadze no Gruzijas un Mihails Kondrovs, Georgijs Kozlovs un Valērijs Šablovskis no Krievijas. Latviju pārstāvēt plenērā aicināts Gunārs Janaitis, Andrejs Grants, Inta Ruka, Jūrmalas fotogrāfi Ojārs Martinsons, Andris Sīmanis, Ojārs Griķis citi fotomākslinieki.

"Radīt paliekošu unikālas pilsētas fotoattēlu dažos kadros ir grūts uzdevums. Tā nav reportāža, tas nav tikai skaista skata tvērums. Atrast un izteikt tēlu - tas ir darbs gan smadzenēm, gan sirdij," fotogrāfa uzdevumu un sūtību raksturo Jūrmalas Kultūras centra Mākslinieku nama vadītājs Egīls Šņore.

Katru vakaru līdz 6. augustam pulksten 19.00 Jūrmalas Kultūras centra mākslinieku namā brīvā formā notiks radošas tikšanās, publiskas diskusijas un semināri par fotogrāfijas tēmu, kuros var piedalīties ikviens interesents. Tematiskos vakaros fotomākslinieki iepazīstinās ar savas valsts fotomākslu. Rīt, 2. augustā, plānots Latvijas fotogrāfu vakars, 3. augustā - Lietuvas, 4. augustā - Gruzijas, 5.augustā - Krievijas fotogrāfu vakars, un 6. augustā - noslēguma vakars un darbu ekspresizstāde Mākslinieku nama pagalmā.

Plenēra dalībnieki nodos savu fotodarbu digitālās kopijas plenēra rīkotājiem ar tiesībām izgatavot fotokopijas un izstādīt tās kopizstādēs ar Latvijas fotomākslinieku radītajiem darbiem Jūrmalā un citviet Latvijā.

Plenēra darbu izlase būs apskatāma septembrī Jūrmalas pilsētas domes vestibilā, savukārt paplašinātu ceļojošo izstādi "Jūrmalas tēls" plānots piedāvāt izstāžu telpām gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Starptautisko fotoplenēru projektā "Māksla vieno tautas" rīko Jūrmalas Kultūras centra Mākslinieku nams. Projekts "Māksla vieno tautas" tiek īstenots jau astoto gadu. Iepriekšējos gados uz plenēriem aicināti gleznotāji; starptautisks plenērs fotogrāfijas meistariem šajā projektā notiek pirmo reizi.