fotoalbums ceļš27.novembrī atpūtas centrā "Libava" pulksten 18 Liepājas Tautas fotostudija rīkos fotoalbuma "Ceļš" atvēršanas svētkus. Šī vieta izraudzīta arī tāpēc, ka ilgu laiku te, Tirdzniecības kanāla malā, atradās Huberta Stankeviča dibinātās un vadītās Tautas studijas mājvieta un daiļrades centrs.

Bet Talsu tipogrāfijā iespiestais krāšņais izdevums, ko veidojusi datormāksliniece Maruta Bože, ir lielisks dāvinājums fotogrāfijas draugiem, atskatoties uz studijas pastāvēšanas 50 gados paveikto.

 

Albumā aplūkojami 12 pašlaik aktīvāko vecākās, vidējās un jaunākās paaudzes studijas dalībnieku Irinas Tīres, Dainas Ģibietes, Māras Gudriķes, Gunāra Kopštāla, Jāņa Lādīša, Alfreda Niedola, Pētera Jaunzema, Vara Santa, Mārtiņa Sīļa, Arnolda Aigara, Ziedoņa Safronova, Mārča Grīnbarta krāsainie un melnbaltajā fototehnikā darinātie darbi. Lai skatītājiem būtu vieglāk iepazīt grāmatu, sarīkojumā viņi varēs noskatīties audiovizuālu tās satura izklāstu, par ko parūpējies Mārcis Grīnbarts. Paredzēta arī tikšanās ar autoriem, sarunas un diskusijas par fotomākslu un to, kāda tā bija vakar, ir šodien un varētu būt rīt.