Camera Obscura10 līdz 13 gadus veci bērni tiek aicināti pieteikties Camera Obscura radošajai darbnīcai 22. aprīlī. Darbnīcu rīko Latvijas Fotogrāfijas muzejs sadarbībā ar fotogrāfi Noru Vrubļevsku. Ieejas maksa 1,42 eiro, vietu skaits – ierobežots.
Darbnīcā dalībnieki gūs ieskatu fotogrāfijas vēsturē un pamatprincipos, kā arī paši izgatavos Camera Obscura kastes, kas ir visu fotokameru uzbūves pamatā.
Radošo darbnīcu vadīs fotogrāfe Nora Vrubļevska, kura studējusi un pasniegusi fotogrāfiju Jaunanglijas Fotogrāfijas skolā (New England School of Photography) Bostonā un vadījusi fotonodarbības Masačūsetas Tehnoloģijas institūtā (Massachusetts Institute of Technology) Kembridžā, ASV.
Pieteikšanās: Darbnīcas ieejas maksa ir 1,42 eiro. Pieteikšanās līdz 18. aprīlim, nosūtot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. dalībnieka vārdu, uzvārdu, vecumu un kontaktinformāciju. Norises vieta: Latvijas Fotogrāfijas muzejs Rīgā, Mārstaļu ielā 8 (ieeja no Alksnāja ielas).
Līdz pat 2016. gada noslēgumam Latvijas Fotogrāfijas muzejs fotogrāfes Noras Vrubļevskas vadībā piedāvās fotogrāfijas radošo darbnīcu reizi mēnesī, katru reizi orientējoties uz citu vecuma grupu.
Projekts īstenots ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.