Foto Reinis HofmanisPirmdien, 8. maijā plkst.18:00, festivāla Rīgas Fotomēnesis 2017 ietvaros NicePlace Telpa norisināsies izdevuma Latvijas fotogrāfija 2017 atvēršanas svētki. Jau septīto gadu žurnāls Foto Kvartāls publicē izdevumu, kas popularizē laikmetīgo Latvijas fotogrāfiju. Arī šoreiz gadagrāmata izceļas ar unikālu dizainu, ko šogad veidojis mākslinieks, Purvīša balvas laureāts Krišs Salmanis. Izdevumā iekļauti Reiņa Hofmaņa, Evitas Gozes, Kārļa Berga, Ievas Raudsepas, kā arī pērnā gada FK Balvas ieguvējas Luīzes Nežbertes foto projekti. Izdevumā būs lasāma diskusija ar autoriem, mākslas kritiķes Alises Tīfentāles eseja par fotogrāfijas un mākslas pasaules atšķirībām, kā arī filozofa Kārļa Vērpes viedoklis par pozēšanas nozīmi Latvijas fotomākslā.
"Šajā izdevumā jaunie Latvijas fotogrāfi pievēršas dažādām kopienām un subkultūrām – sākot ar pusaudžiem un beidzot ar kostīmu spēļu dalībniekiem. Neatkarīgi no tā, vai autors reflektē par savu vidi vai bijis vērotājs no malas, šīs fotogrāfijas veicina sapratni par pasauli mums apkārt," izdevumu raksturo tā redaktors Arnis Balčus. Latvijas fotogrāfija 2017 izdots vien 420 eksemplāros un tas būs pieejams Jāņa Rozes grāmatnīcās, NicePlace Telpa, Fotomuzejā, Istabā un citviet. Prezentācijas pasākumā varēs satikt izdevuma autorus, kā arī iegādāties to par zemāku cenu.
Latvijas fotogrāfija 2017 izdošanu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Arctic Paper. Pasākums norisinās festivāla Rīgas Fotomēnesis 2017 ietvaros.

FK 2017 vaks1

Foto Evita Goze